Özhaseki 'Asker jopu ile değil hizmetle iktidar olunur'

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Beyaz TV'de 'Erkan Tan ile Tartışalım' adlı programa katılarak gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

 Özhaseki 'Asker jopu ile değil hizmetle iktidar olunur'

Özhaseki, iki saati aşan programda Şah Fırat Operasyonu, CHP’nin iftiraları üzerine açtığı davalar ve gelen tazminat paralarıyla halka sucuk dağıtması, başkanlık sistemi, Kayseri’ye yapmış olduğu hizmetler, paralel yapı ve Abdullah Gül konularında önemli açıklamalarda bulundu.

NİYETLERİ ‘SURDA GEDİK AÇMAK’

Özhaseki, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili birkaç gurubun Gül’ün başı çekeceği güç oluşturup ‘acaba AK Parti’yi devirebilir miyiz’ düşüncesinde olduklarını belirterek,   şunları söyledi; 
“Yenilikçi hareket başladığında bende içindeydim. Ve partinin kuruluşu aşamasında bir çok insanla beraber orada emek veren, alın teri emek verenlerden biriyim. Bilerek söylüyorum; Abdullah Bey de tabii ki Tayyip Bey’in yanında emeği geçen insanların başında. Abdullah Bey milletvekilliği, bakanlık, başbakanlık ve en son dönemde de Cumhurbaşkanlığı yapmıştır.  Bir insan Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra ne bekler? Yeniden bir daha başlaması mı gerekiyor milletvekillikten ya da bakanlıktan... Onurla bu görevi yapmıştır ve bizim de iftiharımız olmuştur. Herkes onu sevmiştir ve o da 'Ben görevimi tamamladım. Yine partimin emrindeyim' demiştir. Acaba surda bir gedik açabilir miyiz. Sayın Gül,  acaba ayrı bir baş çekerde ‘Tayyip karşısında bir güç oluşturup AK Parti’yi devirebilir miyiz’ düşüncesinde olan bir değil birkaç gurup var. Ancak Benim tanıdığım Abdullah Bey, bu tür oyunlara girmeyecek kadar ağır, vakur ve de davasının şuurunda bir insan” şeklinde konuştu. 

YENİ ANAYASA  SOSYAL FAALİYET DEĞİL 

AK parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, Beyaz Tv’de katıldığı programda, yeni anayasayı AK parti’nin sosyal faaliyet olsun diye değiştirmeye çalışmadığına vurgu yaparak, “AK Parti yeni anayasayı 2015 yılında sosyal  faaliyet olsun diye değiştirmek istemiyor. Yeni anayasa ihtiyaçtan dolayı yapılıyor. Bugün karşı çıkanların çocukları rahat edecek. İnşallah yapılır” şeklinde konuştu. 

“ÇÖZÜM SÜRECİNE ERDOĞAN YÜREĞİNİ KOYDU”

Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süreç için yüreğini ortaya koyduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki, “Çözüm sürecinin en büyük teminatı olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyorum. Çünkü bu işe yüreğini, hayatını, siyasi geleceğini koymuştur. Bundan dolayı da sonuna kadar inandığı, savunduğu yolda gitmektedir. Belki bir başka lider olsa bu kadar sıkı bir şekilde devam ettiremez. Bir iki senedir şehit gelmiyor buna sevinmeyelim mi? Artık eski düşmanlık tohumları yavaş yavaş gidiyor ve dostluk tohumları ekiliyor buna sevinmeyelim mi?” diye konuştu.

“İKTİDAR, ASKER DİPÇİĞİ VE POLİS JOPU İLE DEĞİL HİZMET YAPMAKLA OLUNUR”

Programda iç güvenlik paketine ilişkin soruları da cevaplandıran Özhaseki, “Bu paketle polis devleti mi geliyor” şeklindeki bir soru üzerine polis jopu ile değil hizmet ederek iktidar olunabileceğini söyledi. Özhaseki “Dipçik zoru, polis jopu ile ne iktidar olunur, ne de iktidarda kalınır; ancak hizmet yaparak iktidar olunur. AK Parti iktidarı da bunun en somut göstergesidir” dedi. İktidarı sürekli kılmanın tek yolunun milletin gönlünü elde etmekten geçtiğini vurgulayan Özhaseki, “Polis tedbirlerini çoğaltarak, askeri tedbirleri çoğaltarak milletin başında dipçikle durarak iktidarı sağlamlaştıramazsınız. AK Parti, iktidarın formülünün milletin derdine derman olmak olduğunu biliyor. Eskilerle kıyaslandığı zaman ülkemizde çok güzel işler yapılıyor. Bu yüzden de AK Parti’nin iktidarda, polisin veya askerin desteğine ihtiyacı yok” şeklinde konuştu. HABER: MEHMET SERBEZ