Özhaseki: 'Bir büyük deprem geçti ama artçılar gelebilir'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 15 Temmuz yaşanan darbe girişimini bir televizyon kanalında değerlendirdi. Özhaseki: 'Bir büyük deprem geçti ama artçılar gelebilir' dedi.

 Özhaseki: 'Bir büyük deprem geçti ama artçılar gelebilir'

ÖZHASEKİ OLAYI İLK DUYDUĞU ANI ANLATIYOR

15 Temmuz gecesi darbe girişimini Kayseri’ye giderken öğrendiğini açıklayan Bakan Özhaseki şöyle devam ediyor; “15-20 dakika sonra bir yolda telefonlar gelmeye başladı alçak uçuşlar var falan diye. Biz bunu söyleyenlere yok ya iki tane uçak üst üste geçtiyse ondan huylanmışlardır veya bir tatbikat vardır onun gibidir gibi bir anlayışla devam ettik yola. Ama bir yarım saat sonra anlaşıldı ki saat 11’e doğru ortalık karışık. İlk intiba ve bizdeki öğrendiğimiz bilgiler bir kalkışma var, ama Türk Silahlı Kuvvetlerinin bildiğimiz ihtilal yapan yapısıyla bir emir komuta zinciri içerisinde değil de, içerideki bir grubun kalkışması gibi, canı sıkılmış bir grubun isyanı gibi falan. O zaman çabuk bastırılır gibi hala olayın vahameti ve büyüklüğünü çok anlamıyoruz, daha öncede bu konuyla ilgili bize söylenen bir şey yok. Başbakanlık özel kalemi aradım ‘yakınsanız Çankaya’ya buyurun’ dediler, yakın değiliz Kırşehir’e yaklaştık. O zaman ‘telefon trafiğini devam ettirelim tam anlaşılamadı olay ama bir adreste kalmayın biraz izinizi de belli etmeyin’ dediler.”
 
BİZ 14 SENEDİR İKTİDARIZ, BUNLAR 30-40 SENE ÖNCE YERLEŞMİŞ

Bakan Özhaseki, yaşanan darbe girişimlerine yönelik yaptığı açıklamalarda “Bir, en büyük deprem geçti, ama artçılar gelebilir, değişik olaylar yaşanabilir, teyakkuzda olmak lazım, çünkü bu grup şeytandan iki tık ileride plan yapıyor bu işin arka planında mutlaka bir üst akılın olduğu ve bunları yönlendirenlerin olduğunu tahmin ediyorum” diyerek uyarılarda bulundu. Özhaseki, FETÖ’nün bu kadar vahşileşeceklerini, alçaklaşacaklarını anlamanın da mümkün olmadığını söyleyerek; “Zaman içerisinde gördük ki bu adamlarda insaf yok, hiçbir insani değer yok artık insanlık kalmamış. Bunların artık kökünün kurutulması lazım, bu defterin kapatılması lazım, bu ülkeden artık bu tür tehlikelerin bitmesi lazım. Hiçbir kabile devleti bile kendisine karşı oluşacak bir paralel yapılanmaya izin vermez.  Siz bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarına gidip imam atayacaksınız, askerin içerisinde başçavuşlardan generallere imam atayacaksınız. Şunu da parantez içerisinde söylemeliyim: ara ara efendim iktidar değil miydiniz? Kardeşim, evet iktidarız ama 12-13 senedir iktidarız, 14 senedir iktidarız. Tuğgeneralliğe gelen adam 30 sene önce girmiş bu askeriyeye. 30 sene önce, 40 sene önce öğrencilikle başlayan bir çalışma var burada o gün gözünüzü açsaydınız siz” şeklinde konuştu.