Özhaseki'den Emine Erdoğan vurgusu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ABD'nin Başkenti New York'ta bulunan Türk Evi'nde Sıfır Atık Projesi'ne ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Özhaseki, Emine Erdoğan'ın projedeki rolüne dair de önemli ifadeler kullandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Özhaseki'den Emine Erdoğan vurgusu!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ABD'nin Başkenti New York'ta bulunan Türk Evi'nde Sıfır Atık Projesi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Özhaseki resmi sosyal medya hesabında, Emine Erdoğan'ın sıfır atık hareketini himaye ederek bir dünya markasına dönüşmesini sağladığını vurguladı.

Bakan Özhaseki, ABD’ de düzenlenen “Dünya Şehirler Günü ve Sıfır Atık Girişimi Programı Basın Bilgilendirme Toplantısında da konuştu.

Özhaseki'den Emine Erdoğan vurgusu!

Açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Anadolu coğrafyasında son bin yılda yaşanan en büyük felaket olduğunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Biz afetten zarar gören şehirlerimizi güvenli, mahalle kültürüne uygun ve iklim dostu yapılar olarak yeniden inşa ediyoruz. Yeni konut ve iş yerlerimizi Sıfır Atık uyumlu olarak hazırlarken aynı zamanda akıllı şehirler konseptine uygun bir şekilde tasarlıyoruz. Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'ne ulaşabilmek için kaynak için ham madde, kullanılan atık oluşumunun engellenmesi, geri dönüşüm, israfın son bulması gibi konuları da gündemimize alarak İstanbul'da tartışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da çalışmalarının yürütüldüğü 'Birleşmiş Milletler Habitat Ofisi'nin Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun çalışmalarına da destek olmasını temenni eden Bakan Özhaseki, 31 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek olan “Dünya Şehirler Günü” etkinliğine davette bulundu. Bakan Özhaseki, “Türkiye'ye gelecek onlarca ülkeden misafirlerimiz inşallah Asya'nın en batı ucunda bulunacaklar. Ama Avrupa'yı da seyredecekler. Bir taraftan dünyanın en kadim şehrini görecekler. Bir taraftan da Üsküdar Belediyemizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacaklar. İklim değişikliğini dert edinen ve şehirlerin geleceğini gündem haline getiren herkesi ve ilgili arkadaşlarımızı İstanbul’umuza davet ediyoruz” dedi.

Özhaseki'den Emine Erdoğan vurgusu!

Bakan Mehmet Özhaseki, toplantının ardından BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Özhaseki, “31 Ekim’de Üsküdar'da gerçekleştireceğimiz ‘Dünya Şehirler Günü’ etkinliği ve Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde dünya markası haline gelen Sıfır Atık hareketimizle ilgili çalışmalarımıza dair istişarelerde bulunduk.” şeklinde konuştu.

Resmi X hesabında paylaşım yapan Özhaseki şu ifadelere yer verdi. İşte o paylaşım: