Özhaseki'den Kayseri Şehir Hastanesi'ne övgü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Şehir Hastanesi'ne övgü yağdırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Özhaseki'den Kayseri Şehir Hastanesi'ne övgü!

Kocaeli’de Darıca Belediyesi ile hayırsever işadamı Rüstem Metin Yurtsever işbirliğinde yapılan Halk Sağlığı ve Kültür Merkezi açılışında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Şehir Hastanesi’ne övgü yağdırdı. Özhaseki, ‘O şehir hastanesinde acaba en güzel odayı bana mı verdiler? Devletin bakanı burada hasta diye. Özel bir tolerans mı vardı? Yoksa herkes aynı şekilde o güzel odalarda tedavi görüyor mu? Yeminle söylüyorum benim odamda sıradan bir oda, diğer odalar da en az benim kaldığım oda kadar lükstü’ dedi. 

Özhaseki'den Kayseri Şehir Hastanesi'ne övgü!

Böyle zor günlerden geçerken her şeyin devletten beklenmesinin de doğru olmadığını dile getiren Bakan Özhaseki, ‘Hayırseverlerimiz burada güzel bir örneklik teşkil ediyor. Sağlık ocağı yapıyorlar. Allah razı olsun. Devlette buraya kadrosunu verir, çalıştırır, insanlarımızın duasını alır. Sağlık ocağının ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz biliriz. Son 20 yıl içerisinde sağlıkta da çok büyük atılımlar yapıldı. Bir taraftan şehir hastaneleri, bir taraftan devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık ocakları derken hamdolsun gayet güzel bir ortama doğru kavuştuk. Geçmişte gece saat 03.00’te hastane kuyruğuna giren bir nesiliz biz. Şahsen ben girmiştim. Sonrasında eczanelerde insanların gücü yetmediği için ilaç almak için eczacılara boyun büktüğü dönemleri de biliyoruz. Hastanede rehin bırakılan insanları da biliyoruz. Çok şükür bugünler geride kaldı. Pandemi döneminde ben ve eşim Covid oldum. Kayseri Şehir Hastanesi'ne gittik yattık. Merak ettiğim şey şuydu. O şehir hastanesinde acaba en güzel odayı bana mı verdiler? Devletin bakanı burada hasta diye. Özel bir tolerans mı vardı? Yoksa herkes aynı şekilde o güzel odalarda tedavi görüyor mu? Yeminle söylüyorum benim odamda sıradan bir oda, diğer odalar da en az benim kaldığım oda kadar lükstü. O dönemde biz Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya gibi Avrupa'da söz sahibi gelişmiş ülke diye anılan ülkelerin Covid'de hastalara nasıl davrandıklarını çok iyi gördük. Ambulanslarda sıra beklerken ölen insanlar gördük. Topluca Covid'li hastaları gömdükleri ortamları gördük. Allah'a hamdolsun bugün geldiğimiz nokta itibariyle de sağlıkta güzel işlerin yapıldığı bir dönemdeyiz’ ifadelerinde bulundu.