Özhaseki: 'Emanete leke düşürmedik'

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, Genç KAYMEK TOKİ Tesisleri'nin açılışına katıldı. Törende 7'den 70'e herkesten ve her kesimden büyük ilgi gören Özhaseki, 21 yıllık başkanlığı süresince çok çalıştığını ve milletin verdiği emanete leke düşürmediğini söyledi.

Özhaseki: 'Emanete leke düşürmedik'

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve şehrin en büyük gençlik merkezi olan Genç KAYMEK TOKİ tesislerinin açılışına Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldı. Açılışa Özhaseki’nin yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Pelin Gündeş Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mehmet Özhaseki’nin 21 yılını hizmete adamış eskimeyen bir başkan olduğunu dile getirdi ve projedeki emeğinden dolayı teşekkür etti. Gençler tarafından kendisine çiçek verilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan Mehmet Özhaseki, hemşehrilerinden aldığı destekle 21 yıl hizmet ettiğini ve alnı açık başı dik bir şekilde gece gündüz çalışacak bir isme görevi devrettiğini söyledi.  

GÖNLÜNÜZÜ KAZANMAK İÇİN ÇALIŞTIK

Konuşmasında Fatih Sultan Mehmet’in “Hüner bir şehri bünyâd etmektir. Reâyâ kalbin abad etmektir” sözünü hatırlatan Mehmet Özhaseki, “Önemli olan hizmet etmektir; ama onun kadar önemli olan bir şey de o şehirde yaşayan insanların gönlünü kazanmak, onların dualarını almaktır. Benim hizmet ederken tek dileğim buydu. Bu işleri yaparken her zaman ‘Allah kibirden korusun’ diye dua ettim. Size hizmet etmenin hep şerefini yaşadık ve hep boynumuzu büktük. Hiçbir fakir kardeşimizi kapıdan göndermedik ve azarlamadık” dedi.

Seneler önce “Kayseri’yi dünya şehri yapacağız” dediğini hatırlatan Mehmet Özhaseki, “O günlerde teslim aldığımız Kayseri’nin yarısından fazlası gecekonduydu. Altyapı yoktu. Şehrin ortasından, açıktan kanalizasyon akardı. Allah’a şükür bu şehrin hiçbir sorunu kalmadı. Devasa projeler yapıldı. Bunun için gece gündüz çalıştık. Şunu bilmenizi isterim ki verdiğiniz emanete leke düşürmedik” diye konuştu. Özhaseki sözlerinin sonunda Genç KAYMEK TOKİ Tesislerinin hayırlı olmasını diledi.

Mehmet Özhaseki’nin konuşmasının ardından açılışa katılan vatandaşlar “Kayseri seninle gurur duyuyor” şeklinde sloganlar attılar. Konuşmalardan sonra açılışı yapılan tesis gezildi. Bu sırada Mehmet Özhaseki’ye 7’den 70’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

KADINLAR İÇİN DÖNÜM NOKTASI NÜBÜVVETTİR

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki Dünya Kadınlar Günü nedeniyle katıldığı etkinlikte Hz. Muhammed’in peygamber olmasıyla dünya kadınları için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Peygamberimizden önce kadınların insan yerine dahi konulmadığını vurgulayan Özhaseki, “Nübüvvetten sonra değişen bir anlayış vardır. Çünkü Hz. Peygamber kadınla erkek eşittir diye söze başlamıştır” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki eşi Neşe Özhaseki ile birlikte AK Parti Kadın Kolları tarafından Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programa katıldı. Etkinliğe Özhaseki’nin yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekilleri Pelin Gündeş Bakır ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kadın Kolları Başkanı Sevilay İlkentapar ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Programda yaptığı konuşmada sözlerine dünyadaki bütün kadınların yüzünün güldüğü, hak ettikleri değerin verildiği daha güzel günlerin gelmesi temennisiyle başlayan Mehmet Özhaseki, dünya tarihinin iyilerle kötülerin, hakkı gasp edilenlerle gasıpların mücadelesi şeklinde geçtiğini; ancak Hz. Peygamberin nübüvvet ile şereflendirilmesiyle yeni bir dönemin başladığını söyledi. Hz. Muhammed’in peygamberliğinden önce gerek batıda, gerek doğuda kadının insan yerine bile konmadığını, kız çocuklarının gömüldüğünü vurgulayan Özhaseki, “Batıda daha 200 yıl öncesine kadar acaba kadının ruhu var mı diye tartışmaların yaşandığını görüyoruz. Ancak nübüvvetten sonra değişen bir anlayış var. Çünkü Peygamberimiz kadınla erkek eşittir diye söze başlamış. Davranışlarında, hayatında nezaketiyle hepimize örnek olmuş. Evinde emir kipinde ‘Bir su ver” dahi dememiş” şeklinde konuştu.

Hz. Peygamberin hepimiz için örnek olduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki, kadınlara hak ettikleri gibi davranmak için maneviyatın önemi üzerinde durdu. Kadınların tarihimizde çok önemli yerlere geldiklerini de ifade eden Özhaseki, Kayseri’yi senelerce idare eden Hunat Hatun ile kadınları eğiten ve Moğollara karşı savaşan Fatma Bacı’yı örnek gösterdi. Özhaseki sözlerinin sonunda “Tüm kadınların yüzlerinin güleceği, şiddete uğramayacakları günler diliyorum” şeklinde konuştu.