Özhaseki: 'Halka hizmet tarafında olacağız'

AK Parti milletvekili adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile diğer milletvekilleri Halil Ergen ve Aydın Kalkan Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

Özhaseki: 'Halka hizmet tarafında olacağız'

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'in de katıldığı ziyarette konuşan milletvekili adayı Özhaseki, "Bizleri Meclis'te kavga edenler arasında görmeyeceksiniz. Biz halka hizmet tarafında olacağız" dedi.

Konuşmalarına seçim döneminin Kayseri ve Türkiye için hayırlı olması ve centilmence bir süreç yaşanması temennileri ile geçen ki gerçekleşemeyen Cemiyet ziyareti dolayısıyla özür dileyerek başlayan milletvekili adayı Özhaseki, 20 yıldan fazla Kayseri için hizmet ettiğini ve 2 buçuk ay önce de hizmete devam etmek için istifa ederek milletvekili adayı olduğunu söyledi. Özhaseki 2 buçuk ay içerisinde yaptığı iki önemli şey olduğunu paylaşarak bunların; Büyükşehir Belediyesi'ne ne zaman çağırılırsa gitmek ve onların istedikleri konularda bilgiler vermek ile çağırmazlarsa asla işlerine karışmamak olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik dilerse gidip orada projelerle ilgili fikrini söylediğini de kaydeden Özhaseki, "Projelerin geçmişinde ne varsa onları aktarıyorum. Kurumlarda hafıza önemlidir çünkü her projenin arkasında uzun yıllar boyunca yapılan çabalar var. Bazı arkadaşlarımızın yazdığı yazılarda 'bağ oturmasında karar verdiler' gibi şeyler okuyorum. Güler misiniz, ağlar mısınız. Evet bazen bağ oturması olur ama ben fazla katılmam. Orada da herkes fikrini söyler dinleriz. İyi olan şeyleri alırız. Ancak bir raylı sistemin gerisinde 30 yıl, bir Yamula Barajı'nın arkasında 20-25 yıl ve Erciyes projesinin arkasında sadece benim 10 yıllık emeğim var. Sahabiye projesinde 3 yıllık çaba var ve halen de devam ediyor" ifadelerinde bulundu.

HARAM YEMEDİM, ÇOK ÇALIŞTIM

Milletvekili adayı Özhaseki Büyükşehir Belediyesi'nden çok huzurlu ayrıldığını ifade ederek devam ettirdiği konuşmasında, bunun iki nedeni olduğunu bunların ise haram lokma yemeden ayrılmak ve çok hizmet etmiş olmak olduğunu vurguladı. Özhaseki konu ile ilgili şunları belirtti; "Çocuklarımın da boğazından haram lokma geçirmedim. Başka partilerin belediye başkanları kendi illerinde gidip milyon metrelerce tarlalar alıp sorulduğunda da televizyonlarda pişkince ‘kendimi düşünmeyecek miyim’ diye kendini savunurken, bizler ihaleleri en doğru şekilde yaptık ve zengin ettiğimiz hiç müteahhidimiz yok. Şu bizim belediyenin müteahhidi, şu bizim partinin müteahhidi diyerek bir Allah’ın kuluna zerre miktar taviz vermedim. Sizler de şahitsiniz. O yüzden çok huzurluyum. Çok hizmet ettim. Kayseri halkı bunu biliyor. Başladığımızda ki Kayseri ile bugün ki Kayseri arasında dağlar kadar fark var. Yarısının gece kondu olduğu bir memlekette bugün artık Avrupa ile yarışabilecek bir şehir haline geldik. Eksiklerimiz var mı? Tabi ki vardır. Yapılacak şeyler var mıdır? Tabi ki vardır çünkü insanların yaşadıkları yerlerde şartlar değişir ve güzel şeyler yapılır."    

ÖZEL NOT DEFTERİMİ YENİ BAŞKANIMIZA VERDİM

Milletvekili adaylığı için Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden istifa eden ve kendisinin yaptığı işler ile ilgili tuttuğu not defterini yeni Başkan Çelik'e verdiğini paylaşan Özhaseki, "Büyükşehir Belediyesi’nden beni çağırdıklarında her zaman gittim ve hatta özel not defterimi de yeni başkanımıza teslim ettim. Not defterim 50 sayfayı bulmuştur. Benim not defterimin başında bütün projeler vardır. Kime ne görev verdiysem, projelerle ilgili neler yapılacağı gibi konular vardır. Bunlar benim özel notlarımdır. Bunların hepsini yeni başkanımıza teslim ettim. Yeni başkanımız oradan baktığında orada bir aksaklık görürse veya anlaşılmayan bir bölüm varsa bana sorduğunda gidip anlatıyorum. Belediyeden ayrıldıktan sonra 15 gün kadar Hava İkmal projesine emek verdim. O sırada da elektrik şirketinde oturuyordum ve bir bardak su içiyordum çünkü yönetim kurulu başkanıydım. Protokol yapacağımız arkadaşlar da oraya geliyorlardı, orada toplanıyorduk" sözlerini kaydetti.

KAYSERİ'NİN EN BÜYÜK PROJESİNE İMZA 

Kendi başkanlığı döneminde başlanan ve devam eden projeler ile ilgili de bilgiler veren milletvekili adayı Özhaseki, "Toplantıda alınan kararlar nihayetinde birkaç yıllık birikimdi ve şuanda prensipte anlaştık. Milli Savunma Bakanlığı’ndan da sözleşme yapabilirsiniz diye imza geldi. Önümüzde ki günlerde Kayseri tarihinin şimdiye kadar yapılmış büyük projeleri var ama en büyük projesine burada imza atılacak. Hava İkmal Fabrikası Erkilet’e taşınıyor. Orada tren yoluna kadar neredeyse 5 milyon metrekare bir arazi var. Bunun yaklaşık 1 milyon metre karesini belediye istimlak ediyor ve hava ikmalin yarısı mesafesinde olan diğer yere de tesisleri taşıyor. Hava Kuvvetleri Komutanımızın deyimi ile burası hava üssü olacak. Hava İkmal'in yeri ise 2 milyon metrekare o düşündüğümüz park ortaya çıkacak. Biz bunlara emek verdik ve belediyeye bunları teslim ettik. Arkadaşlarımız şimdi takip ediyorlar. Yine beni çağırırlarsa buyurun deyip bildiklerimi aktarırım ama işlerine asla karışmam" dedi.

KÖSEDAĞ'DAN BAKAN VURGUSU

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti ve milletvekili adayı Özhaseki'yi ilerleyen dönemde bakan olarak ağırlamayı umduklarını söyleyerek, "Değerli şahsiyetleri burada ağırlamaktan son derece mutluyum. Geçtiğimiz günlerde yaşanan sıkıntının art niyet olmadığını da biliyoruz. Adaylara başarılar diliyoruz" dedi. HABER: KAAN AKBAŞ