Özhaseki: 'İstiyorlar ki Türkiye ayağa kalkmasın'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı'nın sonuncusunu 13 ilin katılımıyla Elazığ'da yaptı. Bir takım ülkelerin, bölgesine liderlik edebileceği endişesiyle Türkiye'nin ayağa kalkmasını istemediklerini ifade eden Özhaseki, 'Her türlü fitneye rağmen dimdik ayaktayız' dedi.

Özhaseki: 'İstiyorlar ki Türkiye ayağa kalkmasın'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nın sonuncusunu, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Van, Batman, Bingöl, Elazığ, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerinin katılımıyla Elazığ’da yaptı. Diğer toplantılarda olduğu gibi Elazığ’da da yerel yöneticileri dinleyen, ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla da toplantılar yapan Mehmet Özhaseki, halkın nabzını tuttu.

“FİTNEYE RAĞMEN DİMDİK AYAKTAYIZ”

Yaptığı konuşmalarda ülkemizin içinde bulunduğu durum ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin çok sıkıntılı bir bölgede bulunduğuna dikkati çekerek, "Bunca sıkıntı, bunca bela, bunca ön kesme niye yapılır acaba? Niye Avrupa'da olmaz bunlar? Çeşitli sıkıntılar ve ayak oyunu niye bizde yaşanır? Etrafımız adeta ateş çemberi" dedi. Bu sorulara cevap veren ve İslam ülkelerinde yaşanan çalkantılara değinen Mehmet Özhaseki, batı ülkelerinin 1. Dünya Savaşı'ndan sonra bölgede oluşturduğu fitne tohumlarıyla insanları birbirlerine düşürdüğünü, cehalet ve fakirliğin kol gezdiği bu coğrafyada Türkiye'nin dik durmayı başardığını ifade etti. Özhaseki, "İstiyorlar ki ülkemiz ayağa kalkmasın. Ayağa kalkarsa, tarihten gelen bir sorumlulukla etrafındaki insanlara liderlik edebilir. Hem kendisini ayağa kaldırır, hem de çevresine ışık saçar diye bizden çekiniyorlar" ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ HÜKÜMET, GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Bir takım güçlerin yaşadığımız coğrafya üzerindeki projelerine karşı Türkiye’nin her zaman güçlü ve etkili olmak durumunda olduğunu dile getiren Mehmet Özhaseki, bunun için de güçlü iktidarlarla yolumuza devam etmemiz gerektiğini belirtti. AK Parti hükümetlerinin cumhuriyet tarihinin en başarılı işlerine imza attıklarını hatırlatan Özhaseki, “Başta sağlık, ulaştırma, enerji ve eğitim olmak üzere her konuda diğer hükümetlerden daha başarılı olduğumuzu halkımız biliyor. 1 Kasım'dan sonra ülkemizin daha da iyiye gideceğine yürekten inanıyorum” dedi.