Özhaseki: Kayseri'nin 11'inci milletvekiliyim

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri ziyaretinde iki günde birden fazla temel atma ve açılış törenine katılarak çok önemli konulara değinirken, kendisini bakandan çok Kayseri'nin 11'inci milletvekili olarak gördüğünü söyledi.

Özhaseki: Kayseri'nin 11'inci milletvekiliyim

Bakan Özhaseki, iki günde 3 temel atma töreni, bir açılış, bir anahtar teslim ve bir de medya buluşmasına katıldı. Kayseri’de 2 gün içerisinde yoğun bir programa katılan Özhaseki, bu programlarda çok önemli konulara değindi. Hızlı trenden, kentsel dönüşüme, havacılık lisesinden asfalt üretim tesisi ve rehabilitasyon merkezine kadar birçok programda yer alarak Kayseri’ye önemli müjdeler de verdi.

Türkiye’de 3’üncü rehabilitasyon merkezi

İlk durağı İncesu olan Özhaseki, Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’nin temel atma törenine katılarak, bu merkezin Türkiye’de 3’üncü rehabilitasyon merkezi olacağını vurguladı. Bağımlılıkla mücadeleye de devam edeceklerinin altını çizen Bakan Özhaseki, "Uyuşturucu bir beladır, alkol, kumar beladır. Bazen teknoloji de bela oluyor. Aynı zamanda tütün de bela olarak karşımızda duruyor. Biz mücadelemizi devam ettireceğiz, doğru olanı yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

75 milyon liraya mâl olacak
Melikgazi Belediyesi ve hayırseverlerin iş birliği ile yapılacak ve ortalama maliyeti 75 milyon lira olarak belirlenen Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi'nin temel atma töreni, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Özhaseki “Bugün burada atacağımız okul temelinin inşaatının inşallah kısa sürede bitmesini, evlatlarımızın burada hayırlı bir eğitim alıp daha sonra bu millete hizmet etmelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün sabah başladık, önce madde bağımlısı çocukların tedavi olacağı bir merkez yaptırmak için. Herhalde 100 milyondan fazla gidecek. Kendi aramızda önce para topladık. Allah razı olsun birçok insan önce para verdi inşaatın temelini attık. Çok hayırlı bir iş ve devam ediyor” diye konuştu.

Bu coğrafyada güçlü olmak mecburiyet!
Bakan Özhaseki, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada güçlü olmanın mecburiyet olduğunu söyleyerek, “Son 20 yıl içerisinde o kadar güzel atılımlar yapılıyor ki dün paramızla İHA istediğimizde Amerika burnunu kıvırıyordu. Şimdi gökyüzünde bizim İHA’larımız SİHA’larımız TİHA’larımız uçuyor. En önemli ihracat kalemlerimizden birisi olmaya başladı” İfadelerine yer verdi.

Eserler bırakıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Talas Millet Bahçesi'nin temel atma törenine katıldı. 100 bin metrekarelik alana yapılacak olan Millet Bahçesi'nin temel atma töreninde konuşan Özhaseki Kayseri'ye hizmet etmeyi sürdüreceklerini belirterek kritik açıklamalarda bulundu.

“Gittiğimiz her yerde Kayseri’deki uyumu anlatıyoruz diyen Özhaseki, Milletvekillerimizden dağlar kadar memnunuz. Bu kadar uyumlu bir ekip gerçekten zor olur. Muhalefetteki arkadaşlardan da bir kötülük görmedim onu da söyleyelim. Ben de 11’inci milletvekili olarak da zaten elimden geleni yapıyorum. İnşallah arkadaşlarımızla birlikte Kayseri’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan eserlerin insanların duasına vesile olacağını aktaran Özhaseki şunları kaydetti: “İşte eserler çıkıyor. "İnsan odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Mustafa Başkan’ımıza da teşekkür ediyoruz. Talas’a da şimdi renk katıyor, hava getirdi, gayret ediyor. İnsanlar da çok seviyor.” 

Hızlı tren müjdesi

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. “Önümüzde birtakım projeler var. O projeleri de hızla takip ediyoruz. Hızlı tren işi inşallah zamanında bitmiş olacak. Belki bundan 1 sene önce işe başlayıp temel atmanın faydasını göreceğiz” diyerek hızlı trene yakın zamanda kavuşulacağının da müjdesini verdi.

Gönül belediyeciliği yapıyoruz

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan Agrega Üretim Tesisi Açılış Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Özhaseki, insanlarla kol kola girerek 1994 yılında başladıkları ‘Gönül Belediyeciliği’ ile yıllardır Kayseri’ye hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından törene katılan davetlilerle birlikte dualarla Kocasinan Belediyesi tarafından yapılan ve asfalt için gerekli olan agrega malzemesinin üretiminin gerçekleştirileceği tesisi hizmete açtı. Yol yapımının öneminin altını çizen Bakan; “Yol önemlidir, yol medeniyet demektir. Temel şartı da hazırlanacak malzemeden geçiyor. Deprem bölgesinde de en önemli malzeme agrega, altyapı malzemesi yani. En çok ihtiyaç duyulan malzeme” ifadelerini kullandı.

9 şiddetindeki depremlerde evinizde rahatça oturun!
Kayseri TOKİ 572 Konutluk Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni’ne katılan Bakan Mehmet Özhaseki, gelecek olan depremlere karşın hazırlıkların yapılması ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de 1 ve 2’nci derecede deprem bölgesinde bulunan bölgelerimizin oranı yüzde 66. Bu yüzde 66 oranında yaşayan insan nüfusu ise yüzde 71.
"Yani‚ her an deprem olabilecek ölçüde bir zorluğu olan coğrafyada nüfusumuzun yüzde 70'inden fazla insan yaşıyor" diyen Özhaseki depremin coğrafyanın kaderi olduğuna dikkat çekti. 

Özhaseki, “Türkiye bir deprem ülkesidir. Neredeyse bir veya iki senede bir mutlaka bir deprem oluyor, 6-7 şiddetinde. Ölen insan sayımız 130 bin. Bu işin mali hasarı 100 milyarlarca dolar. O kadar da büyük bir bela var karşınızda. Böyle olunca bizim bir an önce kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Bir an önce sağlıklı konutlarımıza çıkmamız lazım. Bir an önce o yapı stoğumuzu yenilememiz lazım. Bunu bir an önce yaparsak emniyetli bir vaziyette evlerimizde otururuz” dedi.

Hazırlıkların yapılıp kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini yineleyen Özhaseki, “Bu konutlarda 9 şiddetindeki depremlerde evinizde rahat oturun, kendinizi lütfen dışarı atmayın. Eski yapılarla ilgili kimseye bir şey diyemem. O nedenle kentsel dönüşümleri Türkiye'de hazırlamamız icap ediyor." diye konuştu.

Foto Muhabiri: – Büşra Güneş