Özhaseki'ye vefa...

Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin adının Erciyes Bulvarı'na verilmesi için çalışma başlattı. Özhaseki, ilk etapta bu teklife çok sıcak bakmasa da kamuoyun yoğun ısrarı üzerine karşı çıkmama kararı aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Özhaseki'ye vefa...

Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin adının Erciyes Bulvarı’na verilmesi için çalışma başlattı. Özhaseki, ilk etapta bu teklife çok sıcak bakmasa da kamuoyun yoğun ısrarı üzerine karşı çıkmama kararı aldı.

Özhaseki'ye vefa...

Gelecek nesillere aktarılıyor

Ülkeye ve şehre önemli hizmetleri geçen kişilerin isimlerinin yaşatılması Kayseri’de yıllardan beri sürdürülen bir gelenek. Bu nedenle pek çok siyasetçi, belediye başkanı, bilim adamı, şair ve yazarın adı, çeşitli cadde, sokak ve parklara verilerek, gelecek nesiller tarafından da unutulmaması amaçlanıyor. Bu düşünceden haraketle 30 yıldır Kayseri’ye büyük hizmetleri geçen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de isminin yaşatılması için adım atıldı.

Kayseri'nin en büyük bulvarı

Özhaseki’nin isminin Kayseri’de önemli bir projeye verilmesi konusu yıllardan beri gündemdeydi. Ancak Özhaseki, her defasında başka isimler önererek, kendi isminin ön plana çıkarılmasını istemedi. İki hafta önce de Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verilen bir önerge ile bu durum resmiyet kazandı. Birkaç gün sonra ise Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu’nun açıklaması ile konu kamuoyunun gündemine taşındı. Siyasi parti ve halktan da büyük destek gören bu teklif, önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak. 

Özhaseki'ye vefa...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin adının, bir bulvara verilmesi konusunda çalışma başlattı. İki hafta önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde verilen bir teklif üzerine Bakan Özhaseki ile bu konu hakkında görüşme yapıp, bu doğrultuda hareket etme kararı alındı. Birkaç gün gün sonra ise Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu’nda konuyu gazeteciler vasıtasıyla gündeme getirdi. Birkaç yıldır, ara ara gündeme gelen bu konu, biranda Kayseri halkının da gündemine girdi. 
Bakan Özhaseki’nin bu konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara, “Benden başka şehre hizmet edenler de var. Onların ismini verin” dediği ama kamuoyunda yükselen yoğun ısrarlar üzerine ise “Ben bu şehre bu halka yıllarca hizmet ettim ve etmeye devam edeceğim. Onlar ne karar verirse başımın üzerinde yeri var” diyerek, konuya karşı tavrını netleştirdiği öğrenildi.

Kayseri kamuoyunda ise “Özhaseki’nin hakkı teslim edilmeli” şeklinde bir yaklaşım ortaya çıktı. Hem siyasi partiler hem vatandaşlar, Kayseri’nin her meselesinde elini taşın altına koyan Özhaseki’ye böyle bir vefa örneği gösterilmesi gerektiği konusunda birleşti. Sosyal medyada, vatandaşlar yoğun olarak, Özhaseki’nin hakkının teslim edilmesi gerektiği yönünde yorumlar yaptı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ilk Belediye Meclis Toplantısı’nda konunun resmi olarak gündeme alınacağı, buradan çıkacak karar üzerine ise 30 kilometrelik Kartal Kavşağı’ndan Erciyes Kayak Merkezi’e kadar olan bulvarın isminin Mehmet Özhaseki Bulvarı olarak değiştirileceği öğrenildi.