Özhaseki'den Çetin Arık'a 'kumpas' cevabı 'İlk kumpas'ı senin başkanın kurdu'

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kumpas açıklamasının ardından, CHP Milletvekili Çetin Arık'ın 'kumpas kuran kimse hesabını soralım' açıklamasına cevap verdi. Özhaseki, 'Bana karşı ilk kumpası Kılıçdaroğlu kurmak istedi' dedi.

Özhaseki'den Çetin Arık'a 'kumpas' cevabı 'İlk kumpas'ı senin başkanın kurdu'

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki’nin kendisi için kumpas kuranlara hakkını helal etmediği yolundaki açıklaması üzerine CHP Milletvekili Çetin Arık, “Sayın Özhaseki’ye kumpas kuran kimse hesabını soralım” demişti. Özhaseki, yaptığı açıklamada, “Bana karşı ilk kumpası Kılıçdaroğlu kurmak istedi. Yargıdan gerekli tokadı da yedi. Sayın Arık bu kumpasın ne olduğunu merak ediyorsa, gitsin genel başkanına sorsun. Sonra diğer kumpasları da açıklayacağım” şeklinde konuştu.
 
AK Parti Milletvekili Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz hafta kente gelişinde gazetecilerin sorusu üzerine “Herkese hakkımı helal ediyorum, ancak bana kumpas kuranlara, iftira atanlara hakkımı helal etmiyorum” demişti. 
 
Özhaseki’nin açıklaması sonrası TBMM’de bir açıklama yapan CHP Milletvekili Çetin Arık, “Sayın Özhaseki’ye kim kumpas kurduysa söylesin, biz de gerekeni yapalım, O’nun yanında olalım” ifadelerine yer verdi. 
 
Arık’ın açıklaması sonrası bir değerlendirme yapan Özhaseki; “Sayın Arık heyecanlı bir vekilimiz. Yaptığım açıklama ile böyle bir soru sormuş. İlk kumpası açıklıyorum, bana karşı ilk kumpası partisinin eski milletvekili ve genel başkanı kurdu. Genel başkanı 20 milletvekilini Kayseri’ye göndererek yaptırdığı şikayetle kesinleşmiş bir yargı dosyasını yeniden açtırdı. 3 savcının aylarca sürdürdüğü soruşturma sonrasında bir kez daha suçsuz olduğumuz anlaşıldı. Bize kumpas kuran Kılıçdaroğlu ve ekibi bu işte aracı olarak kullandıkları çocuğa milyonlarca lira teklif ettiler. Sayın Arık, önce gitsin genel başkanına ‘sen bizim şehrimizin milletvekiline niye kumpas kurdun’ diye sorsun, aldığı cevabı kamuoyu ile paylaşsın. Söz veriyorum diğer kumpasları da bir bir açıklayacağım” dedi. (HABER MERKEZİ)