Özhaseki'den doğalgaz çıkışı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin bir televizyon kanalında 'Doğalgazın da yüzde 75'ini devlet karşılıyor' sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Özhaseki'den doğalgaz çıkışı

“Doğalgazın yüzde 75’ini devlet karşılıyor”

Önceki akşam bir televizyon programına katılan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki Partisinin oy oranından doğalgaz ücretlerine kadar birçok konuya değindi.  Mehmet Özhaseki, Ak Parti’nin şu anki oy oranının yüzde 37 ile yüzde 43-44 bandı arasında gidip geldiğini söyledi. Doğalgaz ile ilgili sarf ettiği sözler ise sosyal medyada büyük tepki çekti. “Konutlarda kullanılan elektriğin, ilk kademe elektriğin yüzde 50’sini devlet karşılıyor” diyen Özhaseki, “Doğalgazın da yüzde 75’ini devlet karşılıyor. Doğalgaz bir vatandaşa 1000 liralık geliyorsa aslında o fatura 4000 liralık” ifadelerini kullandı.

 “SEÇMENİMİZ ARA ARA BİZE KIRILIYOR”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, şu an yapılan anketlerde oy oranlarının farklılık gösterdiğine değinerek, “Ekonomik gidişata bağlı olarak bir kırgınlığın oluştuğu oluyor” diyerek, “Bizim seçmenimizde bazen, ara ara ekonomik gidişata bağlı olarak bir kırgınlığın oluştuğu oluyor. Çok şükür oyumuz yüzde 37’lerin altına hiç düşmedi. Yüzde 37 ile yüzde 43-44 bandı arasında gidip gelen bir oyumuz var. Bize kızan seçmen kenarda, kararsızda bekliyor. Bir başka partiyi tercih etmiyor” diye konuştu.

Seçmenin başka partiyi tercih edecek olsaydı CHP, anketörlere ‘yüzde 30 olduk’ diye bas bas bağırırdı diyen Özhaseki, “Yüzde 25’leri geçtikleri yok. Ortaya koydukları bir şey olmadığı için, millet bir de güvenmiyor. Ondan dolayı da zaten CHP’ye yönelmiyor. Bizim seçmenimiz ara ara bize kırılıyor ama gitmiyor. İşler düzelmeye başladığında da yavaş yavaş geldiğini görüyoruz” ifadelerinden bulundu.

Özhaseki, asgari ücrete yapılan yüksek oranda zammın oyları etkilediğini söyleyerek, kıruşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Mesela asgari ücret açıklandığında yüzde 40 küsur bandındaydık. Şimdi bu enflasyonist ortamda birazcık daha iyileşsin durum, enflasyonu yüzde 10’un altına düşürelim, tek haneli rakamlara indirelim, milletin alım gücünü artıralım. Ki bunlar olacak Allah’ın izniyle, çok kısa sürede olacak. Biz yeniden yüzde 45’ler bandına doğru çıkarız diye ümit ediyorum.

“FATURANIN YARISINI DEVLET ÖDÜYOR”

“Konutlarda kullanılan elektriğin, ilk kademe elektriğin yüzde 50’sini devlet karşılıyor” diyen Özhaseki, “Doğalgazın da yüzde 75’ini devlet karşılıyor. Doğalgaz bir vatandaşa 1000 liralık geliyorsa aslında o fatura 4000 liralık” ifadelerini kullandı.

Market fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, Tarım Kredi Marketleri’nde fiyatların daha da düşebileceğini belirtti.

 

Doğalgaz ile ilgili açıklamaları büyük tepki toplayan Mehmet Özhaseki’ye sosyal medya platformlarında gündem oldu. Paylaşımlardan bazıları ise şu şekilde:

“Haklısın Mehmet Özhaseki. Bu kadar güzel anlatılmazdı. Sözde! Asgari ücrete şaşalı bir zam yaptınız ve bu zam 4000 TL doğalgaz öderse vatandaşın ısınmasına ancak yetiyor.”

“Şu Partinin oy oranlarını Akp Milletvekilleri bile tutturamıyor. %40-%37,%34 diyenler var. Fakaaaattt araştırma Şirketlerinin %80 i %25 diyor. Hangisi doğru?”

“Özhaseki'den elektrik ve doğalgaz açıklaması:

Faturanın yarısını devlet ödüyor.! Buna sevinmemizi istiyor. Devlet ödemediği zaman bu faturanın iki katını ödeyecez yani. Bu adamlar çıldırmış!!”