Özvatan'da anlamlı kermes

Kayseri'de Özvatan Atatürk İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı bir kermese imza attı. Kermesten elde edilen 87 bin TL'lik gelirle deprem bölgesine konteyner sınıf oluşturulması planlanıyor.

Özvatan'da anlamlı kermes

Kayseri’nin Özvatan ilçesinde bulunan Özvatan  İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kermes düzenledi. Kermesten deprem bölgesinde konteyner sınıf projesi kapsamında kullanılmak üzere 87 bin TL gelir elde edilirken kermeste hem eğlenceli hem de duygu dolu anlar yaşandı.

 

“HEM DUYGULANDIK, HEM GURURLANDIK”

Tüm Özvatanlıların davetli olduğu kermese yoğun bir katılım olduğu gözlenirken, hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı hem de öğrencilere dayanışma duygusu aşılandı. Kermeste duygu dolu anlar yaşadıklarını kaydeden Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Büşra Altunkaynak, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza bir yardım da bizden olsun düşüncesi ile ilçe halkımızın tamamını okulumuz çatısı altında kermes yapmaya davet ettik. Önce veli toplantısı yaparak katılımın gönüllü olacağını isteyen velilerimizle kermes yapılacağını ve fikirlerimizi sunduk. Velilerin tamamı bu etkinliği desteklediler. Ayrıca Başta ilçe Kaymakamımız Sayın Yakup Hacıismailoğlu, ilçe belediye başkanımız Halit Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Alparslan Kömmeci bizlere destek oldular. Esnafımızdan çiftçimize, memurumuzdan işçimize, ilçede çok güzel bir kenetlenme oluştu. Herkes elinden geldiğince bu kermese destek olmaya çalıştı. Özellikle kadınlarımız tarihte her zaman olduğu gibi yine bu günde ellerini taşın altına koymanın ötesinde yükün altına girerek evlerindeki el işi ürünlerini kermeste satmak üzere hazırladılar. Kimisi o süreçte yeniden dikim, örgü ve hazırlık yaptı. Evlerinde kendi malzemeleriyle yiyecekler yaparak satmak üzere hazırladılar. İlçemize bağlı köylerden herkes kendi ölçüsündeürettiği yağ, yumurta, süt gibi ürünleri satışa sundu. 8 Mart ilçemizde ayrı bir anlama büründü. Bir öğrencimizin öğretmenim bizim sadece birkaç tane tavuğumuz var yumurta getireceğim kermes gününe kadar evde kimse yumurta yemeyecek biriktirip burada satmak istiyorum demesi ve bunu da gerçekleştirmiş olması bizleri hem duygulandırdı hem gururlandırdı” dedi.

“KONTEYNER SINIF PROJEMİZ VAR”

Elde edilen gelirlerle hedeflerinin de deprem bölgesine destek olmak olduğunu kaydeden Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yener Karamemiş ise, “Biz eğitimci insanlarız ilk hedefimiz öğrencilerimize yardımlaşma ve dayanışma duygusunu yaşayarak tattırmak oldu. Vatan ve millet sevgisinin temelinde dayanışma duygusu vardır. Güzel bir nesil, milli kimlik ve kültür ancak böyle ufak görünen ama kalıcı olacak etkinliklerle daha güzel olacaktır. Ayrıca deprem bölgesine yapılacak destek de çorbada tuzumuz olması açısından ikinci bir hedeftir. Kermesimiz için davetiyeler hazırlayarak başta Özvatanlı vatandaşlarımız ve tüm Kayseri halkımıza ulaşmaya çalıştık. Hazırlanan ürünler İlçemizde bulunan Gençlik merkezinde 10 Mart Cuma günü sabah 10.00 da başladı ve aynı gün saat 16.00 da tamamlandı. Ürünleri öğrencilerimiz stantlarda kendi velisi ile birlikte sattı yine dönüşümlü olarak veli ve öğrencilerimiz görevlendirildi. Katılım çok güzeldi ilçemizde herkesi orada görmek bizi çok duygulandırdı. Kermesten gün sonunda 87 bin TL yardım toplandı. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı deprem bölgesine konteyner sınıf oluşturma projesine eklenerek hem kalıcı bir ürün hem de eğitime destek olmayı hedefledik. Kermesimizde emeği geçen Başta ilçe kaymakamımız Sayın Yakup Haciismailoğlu, ilçe belediye başkanımız Halit Demir ve ilçe milli eğitim müdürümüz Alparslan Kömmeci, Okul Müdürümüz Murat Aslaner, emeklerini esirgemeyen okul öğretmenlerimiz ve bu işe yüreğini koyan veli ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

>>Selma Kan

Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes
Özvatan'da anlamlı kermes