Padişah Yastığı tatlısı nasıl yapılır- Pratik tatlı tarifi-Türk Mutfağı
Bugün padişah yastığı tatlısı ile karşınızdayız. Şerbetli ve kremalı olan padişah yastığı tatlısı şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olacak. Görüntüsü ve lezzetiyle damaklarda enfes bir tat bırakan padişah yastığı tatlısının tarifine gelin hep birlikte bakalım.
Bugün padişah yastığı tatlısı ile karşınızdayız. Şerbetli ve kremalı olan padişah yastığı tatlısı şerbetli tatlı sevenlerin favorisi olacak.
Padişah yastığı tatlısı adını görüntüsünden alıyor. Görüntüsü oldukça ihtişamlı olan bu tatlının yapılışı ise oldukça kolay. Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan ve tadına doyum olmayan Padişah Yastığı Tatlısı ile ilgili yapımı ve malzemelerini sizler için derledik
Padişah Yastığı tatlısı için gereken malzemeler,
Keki için,
4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için,
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Kreması için,
1 paket krem şanti
100 g labne peyniri
1 su bardağı süt
Padişah Tatlısının yapılışı,
İlk olarak şerbetini hazırlayın. Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra, ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın. Keki için, şeker ve yumurtaları köpük kıvamına gelene dek mikserle çırpın, yaklaşık 5 dakika. Ardından ılık suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Biraz daha çırptıktan sonra kek hamurunuz hazır. 24cmlik kelepçeli bir kek kalıbının dibine yağlı kağıt serin ve üstüne hazırladığınız kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıp, kürdan testini geçene dek yaklaşık 35 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz söner. Kek pişerken kreması için gerekli olan krem şanti ve sütü mikserle çırpın ve içine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın, soğuması için dolaba kaldırın.
Kek piştikten sonra fırından alın ve soğumasını bekledikten sonra, kelepçeli kalıptan çıkartıp, enine ortadan ikiye bölün. Kekin alt tarafını bir servis tabağına alın ve etrafına kelepçeli kalıbı tekrar geçirin. Kekin üst tarafını da ayrı bir servis tabağına alın. Her iki kek parçasını da eşit şekilde olacak biçimde, soğumuş olan şerbetle ıslatın. Kelepçeli kalıbın içinde duran kekin üstüne, dolapta soğumuş olan kremayı dökün ve onun da üstüne ayrı bir tabakta ıslatılmış olarak duran diğer keki, ters çevirerek kapatın. Bu şekilde buzdolabında bir gece beklettikten sonra, ertesi gün kalıptan çıkartın ve üstünü, hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Başka bir lezzetli tarifte görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun