Palancıoğlu'ndan 30 Ağustos mesajı!

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Palancıoğlu'ndan 30 Ağustos mesajı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yok edilmek istenilen bir milletin destansı zaferiyle sonuçlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Büyük Zafer’in 102. yıl dönümünü büyük bir gururla yaşadıklarını belirten Palancıoğlu, 'Tam 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal komutasındaki Türk ordusu, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile büyük bir zafer kazanarak Türk Milleti’nin esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya göstermiştir.' dedi.

Başkan Palancıoğlu şu ifadelere yer verdi: '30 Ağustos’ta gerçekleşen Büyük Zafer, tarihin sayfalarından silinmek istenilen Türk Milleti’nin tarihe damga vurduğu kahramanlığın destanıdır. 1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal'in liderliğinde başlayan istiklal mücadelesi, tüm imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zafere taşınmıştır. “ Ya istiklal, ya ölüm” diyerek, esaret altında yaşamayı reddeden aziz milletimizin geleceğe yön verdiği şanlı zaferidir. Cesaret, kahramanlık, vatan sevgisinin tüm dünyaya göstergesi olan Büyük Zafer’in bugün 102. yıl dönümünü kutluyor olmaktan gurur duyuyorum. Aziz ecdadımızın hür bir vatanda özgürce yaşamamız için canıyla, kanıyla bizlere miras bıraktığı cennet vatanı, aynı azim ve kararlılıkla ebediyen ayakta tutacak, bu mirasa canımız pahasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, büyük bir coşku ve gururla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”