Paralel, Erciyes'i kuşatmış

Paralel yapının, Erciyes Üniversitesi'nde yaptığı büyük vurgunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Öğrenci yurtlarından sonra Teknopark hisselerinin de komik bir rakam karşılığında Melikşah Üniversitesi'ne devredildiği ortaya çıktı.

Paralel, Erciyes'i kuşatmış

DAHA ÖNCE ARAZİ VERİLMİŞTİ

Sabah Gazetesi’nde dün “Kampus Vurgunu” başlıklı habere göre, FETÖ soruşturmasına, örgütün üniversitelerdeki kirli tezgahları da dahil edildi. Derinleştirilen soruşturmada elde edilen ilk bulgular, savcılık tarafında hazırlanan dosyaya yansıdı. Buna göre, paralel yapıya ait olan Melikşah Üniversitesi’ne, Erciyes Üniversitesi üzerinden büyük kaynak aktarıldı. Daha önce Erciyes ERÜ’ye ait kıymetli bir arazi yurt yapılması için, düşük bir bedel karşılığında Melikşah’a devredilmişti.

FUAT AVNİ’NİN MERKEZİ Mİ?

FETÖ soruşturmasında ortaya çıkan bilgilere göre, Erciyes Üniversitesi’ne ait olan Tekponark A.Ş.’nin hisseleri, komik sayılabilecek bedelle, bu üniversiteye devredildi. Devre karşı çıkan akademisyenler, paralel yapı tarafından fişlenerek, üniversiteden uzaklaştırıldı. Soruşturmanın derinleştirileceği bilgisini veren Sabah Gazetesi, “'Fuat Avni' üssü Erciyes Teknopark mı?” sorusunu da sordu. Gazeteye göre, Fuat Avni adlı hesaba bilgi gönderilen yerlerden biri de Erciyes Teknopark.
Paralel yapının Erciyes Üniversitesi’nde neden olduğu yolsuzluklar ortaya çıkmaya devam ediyor. Daha önce yurt yapımı için kıymetli arazileri düşük bedelle alan yapının, Tekponark’ı da kuşattığı iddia edildi.

Sabah Gazetesi’nde dün yer verilen habere göre, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması ana davası soruşturması kapsamında, örgütün üniversiteler içindeki kirli tezgâhları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Hacettepe Teknokent'in ardından Erciyes Teknoprak A.Ş de mercek altına alındı. Paralel yapıya yakın bazı şirketler, aileler ile Melikşah ve Erciyes üniversitelerinin de içinde yer aldığı paralel yapı dosyasına ilişkin soruşturma derinleştirildi.

Dosyada, Erciyes Üniversitesi Teknopark'na ait hisselerin Melikşah Üniversitesi’ne komik bir rakama devredildiği, devir işlemine karşı çıkan akademisyenlerin uzaklaştırıldığı kamunun zarara uğratıldığı belirtildi. Ayrıca Erciyes Teknopark A.Ş'ye Ar-Ge faaliyetinde bulunan akademisyenlerin konaklaması için ruhsat verilen alana hukuka aykırı bir şekilde kız yurdu yapıldığı iddiaları yer aldı. Erciyes Teknopark'ın Twitter'da paralel yapının psikolojik operasyon hesabı Fuat Avni'ye destek verdiği iddiası da mercek altına alındı.

Dosyada, Erciyes Üniversitesi'ndeki bazı profesörlerin FETÖ ile yakınlığına dikkat çekilerek, "Bazı hocalar 17 Aralık sonrası cemaate, yanında oldukları yönünde mesajlar yollamıştır" denildi. Erciyes Teknopark'ın Fuat Avni hesabının merkezlerinden olduğu öne sürülürken, "Paralel yapının adamlarına üniversitede yer açmak için bölümlere genelge yollanarak karşı olanları elemek için fişleme yazıları yazıldı" denildi. İncelemelere göre bazı teknokentlerde üst kullanım hakkı yoluyla milyonlarca liralık krediler de kullanıldı. Paralel yapıya yakın şirketlere üst kullanım hakkı verildi. Teknoparklar içindeki araziler ipotek edilerek alınan kredilerden paralel yapıya da bağışta bulunuldu. HM