Pasteisde Nata – Az malzemeli tarifler
Sosyal medya kanallarında 'Pasteisde Nata (Portekiz tatlısı)' gündem oldu. Görüntüsünün ve tadının çok beğenildiği, az malzemeden oluşmasıyla kolaylıkla yapılabileceği videolarda ifade ediliyor. Vatandaşlar tarifini araştırıyor. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Pasteisde Nata (Portekiz tatlısı) sosyal medya kanallarında gündem oldu. İçeriğinde bulunan az malzemesiyle kolay bir şekilde hazırlanması vatandaşlar tarafından önerilmesine neden oldu.
Krema, tarçın ve milföy hamurunun buluştuğu bu lezzettin sizi Portekiz sokaklarına götürdüğü ifade ediliyor. Kolaylıkla hazırlanabilen bu tarif kahve ve çay saatlerinizi süsleyecek. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
2 rulo milföy hamuru
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
1 çubuk tarçın
1+çeyrek su bardağı toz şeker
Yaklaşık yarım bardak su
3 yumurta sarısı ve 1 tüm yumurta
Yapılışı
İlk olarak milföy hamurunu rulo şeklinde sarıp 1, 5 cm kalınlıkta keselim. Yağlanmış cupcake kalıplarına kestiğimiz milföyleri yerleştirelim. Derin bir tencerede sütü, unu ve tarçını karıştırarak pişirmeye başlayalım. Diğer tarafta suyu ve şekeri 3 dakika boyunca kaynatalım. Kaynamış şekeri, un ve süt karışımına ekleyelim. 2-3 dakika kadar pişirelim. Ardından yumurtaları ekleyelim. Hazırladığımız bu kremayı cupcake kalıplarında bekleyen milföy hamurların üzerine dökelim. 250 derecelik fırında 10-15 dakika kadar pişirelim. Üzeri kızardıktan sonra pişmiş demektir. Afiyet olsun!