Pastırma, sucuk alırken bunlara dikkat

Türkiye 'nin en eski sucuk ve pastırma üreticilerinden Ünlü Sucuk ve Pastırmaları kurucu ortağı ile Ünlü Gurme Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Ünlü, internetten pastırma ve sucuk siparişlerinde vatandaşlara uyarıda bulundu.

Pastırma, sucuk alırken bunlara dikkat

Koronavirüs salgını sürecinde internet gıda alışverişinin yaygınlaştığını belirten Ünlü, pastırma ve sucuk siparişleriyle ilgili olarak tüketici derneklerine çok sayıda şikayet gittiğini ifade etti.


"GIDA OKURYAZARLIĞI GELİŞMELİ"
Türkiye 'de gıda okuryazarlığı konusunda ciddi sıkıntılar bulunduğunu kaydeden Ünlü, vatandaşları internet üzerinden gıda alışverişi yaparken ürünlerin üretim yeri, üretici şirketin adı, üretim tarihine dikkat etmeleri konusunda uyardı.


"KALİTESİZ SUCUK VE PASTIRMAYI ANLAMAK ZOR"
Vatandaşın satın alırken kalitesiz sucuk ve pastırmayı anlamakta zorlanacağını belirten Ünlü, tüketiciye şu önerilerde bulundu:
"Kaliteli bir sucuk en az kuş başı fiyatına alınmalı. Kaliteli sucuğun rengi parlak ve canlı olur. Tüketici sucuğu kokladığı zaman hoş bir koku alacak. Küf ya da rahatsız edici bir koku alıyorsa o sucuk tercih edilmemeli. Bağırsağa doldurulan et sıkı olmalı, bağırsak ile et arasında boşluk olmamalı. İyi bir sucuk kolay dilimlenebilir olmalı. Güvenilir sucuk için mutlaka markalı ürünleri tercih edilmeli. Pişirirken sucuk yağını bıraktıktan sonra büzülüp şekli değişiyorsa bu sucuk çok kaliteli bir sucuk değildir."


"İYİ SUCUK EN FAZLA BİR AYDA TÜKETİLMELİ"
Öte yandan Ünlü, iyi bir sucuğun saklama ömrüne dair ise şu bilgileri verdi:
"İyi bir sucuk üretim tarihinden itibaren +4 derecede 1 ay kadar; derin dondurucuda 6 ay kadar muhafaza edilebilir. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz sucuğun ağzını kapatırsanız, bu poşette suların oluşmasına neden olacaktır. Nemi sürekli olarak arttıran bu durum, sucuğun küflenmesine ve bozulmasına yol açacaktır. Şarküteri ürünleri açıldıktan sonra buzdolabı şartlarında 0-(+4°C) de muhafaza edilmelidir. Paket açıldıktan sonra ürünlerin 2 gün içerisinde tüketilmesi en uygundur. Raf ömrü henüz dolmamış ürünün paketi açılmışsa ve açıldıktan sonra 2 gün içinde tüketemediyseniz etrafında nem birikimini engelleyecek şekilde muhafaza edip 1 hafta içinde tüketebilirsiniz."
>>Haber Merkezi