Pastırmada Kayseri'ye rakip Kastamonu oldu

Kayseri'nin adıyla bütünleşmiş yöresel ürünü olan pastırmayı, Kastamonu'nun da imal ettiği ve Kayseri'ye dahi pastırma gönderdiği öğrenildi.

Pastırmada Kayseri'ye rakip Kastamonu oldu

Haber Türk’te yayımlanan habere göre Kastamonu’da 200 yıldır pastırma imal eden ve tamamen doğal olarak tüketiciye sunan bir firmanın sorumlusu, yaptığı açıklamalarda pastırmasıyla meşhur olan Kayseri’ye dahi pastırma gönderdiklerini belirtti.
 
Konuya ilişkin olarak haberde şunlara yer verildi; “Pastırmasıyla meşhur Kayseri'ye de ürünlerinden gönderdiklerini dile getiren Ekicioğlu, "Türkiye'nin birçok ilinden müşterilerimiz var. Talep ettiklerinde kargo ile gönderiyoruz. Kayseri'den bile müşterimiz var. Kayseri'den pastırma isteyenler oluyor biz de kargoyla gönderiyoruz" dedi. Sedat Tabakoğlu, ailesinin yaklaşık 200 yıldır pastırma üretimi ile uğraştığını söyledi. Liseyi bitirdikten sonra pastırmacılığa başladığını kaydeden Tabakoğlu, pastırma yaparken genelde yaylada doğal yollarla beslenen hayvanların etini tercih ettiklerini vurguladı. Mevsimine göre pastırma tüketimin değiştiğine işaret eden Tabakoğlu, "Havalar soğuk olduğu dönemlerde pastırma tüketimi artar. Sıcak dönemlerde düşer. Biz günde 100 kilo civarında pastırma satıyoruz. Ramazan ayında satışlarımız yüzde 30 ile 40 arasında artıyor. İstanbul, İzmir ve Kayseri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasına pastırma gönderiyoruz" dedi.”
 
“KAYSERİ'NİN ADI KASTAMONU'NUN TADI VAR”!
 
Söz konusu haberde, bir diğer Kastamonulu pastırma üreticisinin ise Kayseri pastırmasının ününün tadından değil, reklamından kaynaklandığını iddia ederek haberde şunlara yer verdi; “Kayseri'nin tanıtımının çok iyi yapıldığını belirten Karaosmanoğlu, "Reklamı iyi yaptığı için satışı daha fazla. Bizim pastırmamız doğal ortamda doğal yollarla oluyor. Kayseri fırınlarda kuruturken biz doğal ortamında kurutuyoruz. Kastamonu pastırmasının tadı çok güzel. Kayseri'nin adı Kastamonu'nun tadı var" değerlendirmesini yaptı. Kayseri'den 80 müşterisi olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, "Her geçen gün o bölgede müşterimiz artıyor. Ürünleri kargoyla gönderiyoruz" dedi.” 
 
Haberde öne sürülen iddialara ilişkin ise Kayserili pastırma üreticilerinden nasıl bir yanıt geleceği ya da yanıt gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. HABER: KAAN AKBAŞ