Piknikçi rezaleti! Tonlarca çöp bıraktılar…

Kayseri'deki piknik ve mesire alanları 9 günlük bayram tatilinde piknikçilerin akınına uğradı. Ancak piknik yapanların geride bıraktığı manzara tam bir doğa katliamına sebep oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Piknikçi rezaleti! Tonlarca çöp bıraktılar…

Kayseri’deki piknik ve mesire alanları, 9 günlük Kurban bayramı tatilinde günübirlik piknikçilerin akınına uğradı. Kurban etlerini alarak aileleriyle bu alanlara gelenler, hem ziyafet çekti, hem de doğal güzellikleriyle ünlü bu yerlerde dinlenme şansı yakaladı.

Yeşilköy Şelalesi, Pınarbaşı Alpaslan Türkeş Parkı, Barsama, Sarımsaklı Barajı, Erciyes Kayak Merkezi, Kıranardı, Gesi ve Talas 100. Yıl mesire alanları tatil boyunca günübirlik piknikçilerin akınına uğradı. Kurban etlerini mangalda pişirerek piknik yapanlar, zaman zaman da müzik eşliğinde oyunlar oynadı. 

Piknikçi rezaleti! Tonlarca çöp bıraktılar…

Tatilin sona ermesinden sonra ise piknik alanlarında ortaya çıkan manzara, görenlerin içini sızlattı. Piknikçilerin adeta bir çevre katliamına sebep oldukları, çöpleri gelişi güzel doğaya bıraktıkları görüldü. 

Piknikçi rezaleti! Tonlarca çöp bıraktılar…

Piknik yapanların, bu yerlere binlerce ton çöp bıraktıkları ve bu çöplerin nasıl temizleneceği gündeme geldi. Özellikle belediyelerin hizmet alanında olmayan Barsama ve Sarımsaklı gibi yerlerdeki çöplerin barajlara karışması ise doğaseverleri isyan ettirdi.