Pilav nasıl yapılır? Püf noktalarıyla lezzetli bir tarif!
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav akşam yemeklerinin süsüdür. Peki pilav nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pilav, akşam yemeklerinin süsüdür. Türk mutfağında pirinç pilavı özellikle akşam yemeklerinin yanında veya bazı yemeklerin iç pilavı olarak sıkça tercih edilen bir lezzettir.
Özellikle et, tavuk, balık gibi ana yemeklerin yanında servis edilen pilav sebzeli yemeklerin yanında da sıkça tercih edilir. Pilav özellikle misafir ağırlamada veya özel günlerde sofraları süsleyen bir lezzet konumuna sahiptir.
Türk mutfağında pirinç pilavı zengin bir yemek yelpazesine sahiptir. İşte lezzetli bir pilav yapmanın tarifi...
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
Yapılışı
Önce pirinçler iyice yıkanır ve suyu süzülür. tavada tereyağ eritilir ve yıkanan pirinçler tavaya dökülür. Suyu da eklendikten sonra tuzu atılarak pişirilir. Pilavın suyunu çekmesi için 15-20 dakika kadar bekleyin. Pilavın suyuna 2-3 damla limon sıkılır. kaynamaya bırakılır. Piştikten sonra temiz bir bez örtüp dinlemeye alınır.
Püf noktaları
Pilav suyuna limon sıkmak pşlavın daha taneli olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.
Pilava dilerseniz bir küp şeker atmakta pilavın daha beyaz olmasını sağlar.
Dinlenmeye aldığınız pilavın bezle örtülü olması demlenmesini sağlayacaktır.
Artık lezzetli pilav yapmak için gerekli bilgilere sahipsiniz. Herkese afiyet olsun...