Pınarbaşı Yenileniyor!

AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek olan Altıkesek Sulaması Yenileme Projesi'nin start aldığını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Pınarbaşı Yenileniyor!

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde tarım arazilerinin verimliliğini artıracak önemli bir proje hayata geçiriliyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy’un ‘Hayırlı olsun Kayseri’m!’ ifadeleriyle müjdelediği proje kapsamında, Altıkesek Sulaması Yenileme Drenaj Kanalları ve Ana Kanal Islahı İnşaatı Yapım İşi’nin sözleşmesi imzalandı.

Proje sözleşmesi, DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin tarafından imzalanarak resmiyete kavuştu. Bu kapsamda, Zamantı Nehri üzerinde yer alan 12 bin 200 dekarlık tarım alanının basınçlı borulu sistemle sulanması amacıyla S1 Ana Kanalı’nda 10 bin 785 metre uzunluğundaki açık kanal, dik duvarlı ve üstü kapalı bir şekilde yeniden inşa edilecek. Ayrıca, şebeke hattındaki eksik imalatlar tamamlanarak tarım alanlarının sulama verimliliği artırılacak.

Pınarbaşı Yenileniyor!

Bu proje ile birlikte, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin daha modern ve verimli bir şekilde sürdürülebileceği, üreticilerin suya erişim sorununun büyük ölçüde çözüleceği belirtiliyor.

Milletvekili Özsoy, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür ederek, Kayseri’ye kazandırılacak bu önemli yatırımın hayırlı olmasını diledi.