Pinterest trendi Kayseri geleneğini yok etti!

Son yıllarda 'Pinterest Evleri' adı altında dizayn edilen dekorasyonlar sosyal medyayı sarmış durumda. Ev dekorasyonunda yaşanan değişiklikler, halı tercihlerini de etkiledi. Kayseri geleneği yok olmak üzere... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Pinterest trendi Kayseri geleneğini yok etti!

Son zamanlarda yeni evlenen evini yenileyen çiftlerin tercihi sadelikten yana oluyor. Sosyal medyayı saran ‘Pinterest Evleri’ adı altında sadeliği ve konsept evleri bazı gelenekleri de yok ediyor. Eski dönemlerde el işlemesi ile ilmek ilmek dokunan kadınların bir nevi geçim kaynağı olan dokuma halılar yerini sade ve modern tasarımların yükselişiyle birlikte yerde düz ve desensiz halılara bırakmış durumda. Artık çiftler, yoğun desenlerden ve renklerden uzak, daha sade ve düz, desensiz halılara yöneliyor. Özellikle 2000'li yılların başında popüler olan karmaşık örme desenli halılar, şimdilerde pek tercih edilmiyor. 
Pinterest trendi Kayseri geleneğini yok etti!
Hemen hemen her sektörde sadelik ve zariflik ön plana çıkarken halı sektörüde yaşanan bu değişimden nasibini aldı. Dokuma ve örme desenli halılar, geçmişin bir hatırası olarak kalırken, düz ve desensiz halılar modernlik ve sadeliği simgeliyor.
Pinterest trendi Kayseri geleneğini yok etti!
Kayseri’nin Bünyan ilçesinde meşhur olan ve tüm Dünya’ya adını duyurmuş Bünyan dokuma halısı bir zamanlar Kayseri’de yaşayan yerli halkın zenginlik simgesi halindeydi. Kızların çeyizinde olmazsa olmaz Bünyan halısı ne yazık ki eski ilgisinin be popülerliğini kaybetmek üzere. Bir dönem kadınlar bir araya gelerek aylarca halı dokuyorlardı. Bunlar altın değerindeydi. Şimdilerde ise farklı kültürlerden gelen insanlar için sadece dikkat çeken bir halı haline geldi.