Pişiyi bir de bu tarifle deneyin! - Pratik Yemek Tarifleri - Türk Mutfağı

Kayserililerin sevdiği lezzetlerden biri olan pişi damaklarda tat bırakıyor. Pratik tarifi ve doyrucu olması açısından sıkça tercih edilen bu yemeği bir de bu tarifle deneyin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Pişiyi bir de bu tarifle deneyin! - Pratik Yemek Tarifleri - Türk Mutfağı

Kayserililerin sevdiği lezzetlerden biri olan pişi damaklarda tat bırakıyor. Pratik tarifi ve doyrucu olması açısından sıkça tercih edilen bu yemeği bir de bu tarifle deneyin. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Türk mutfağı dünya mutfakları sıralamasında öne çıkan mutfaklardan birisidir. Kültürel anlamda özellikle hamur işleri ile de meşhur olan Türk mutfağında pişi yemeği sıkça tercih ediliyor. Zengin kültür ve lezzetleriyle hamur işlerinde mantı, yağlama, katmer, bazlama, sıkma yemekleri vatandaşların enfes tat diye nitelendirdiği yemekler olarak biliniyor.

4 kişilik mayasız pişi tarifi ise oldukça basit!

Pişiyi kızartmak için sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu malzemeleri yeterlidir.

Pişiyi hazırlamak için öncelikle derin bir kaba yoğurt, üzerine yumurtayı kırın. Ardından tuzu ekleyip tel çırpıcı ile bir güzel malzemeleri karıştırıp çırpın. Sonra kaba kabartma tozu ve azar azar unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kıvam alan hamurunuzu hafifçe unladığınız tezgah üzerine koyup hamura çok az daha un serpin. Hamuru merdane yardımı ile orta kalınlıkta açın ve açtığınız hamuru istediğiniz şekilde kesin. Dilerseniz bıçakla kare kare kesebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz hamurunuz artık pişmeye hazır. Kızgın yağa tek tek koyabilirsiniz. 

Pişi tarifi püf noktaları

Pişi tarifinde önemli olan detaylardan en önemlisi hamurunuzu iyice homojen olana kadar yoğurun. Hamuru bezelere ayırarak 10 dakika dinlendirirseniz hamur kendini bulacak ve daha iyi pişecektir. Hamurunuzu kızgın yağa atın yoksa pişileriniz yağ çeker. Ayrıca kızarttığınız pişleri yağdan aldıktan sonra havlu kağıt serili tabak içine koyun fazla yağ süzsün.

Bu tarif gün yoğunluğunuzdan sadece 15 dakika alacak. Bir başka lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun...