'PİYASADA TABLET KALMADI'

Haber: Şeref KAHRAMAN – Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 'Şuanda piyasada tablet kalmadı. Bu ay yeni siparişler verildi, gelecek. İhtiyaç sahiplerini tespit edip, tabletlerini takdim edeceğiz' dedi.

'PİYASADA TABLET KALMADI'

Vali Şehmus Günaydın, geçtiğimiz günlerde büyük korona virüs denetimleri esnasında Kayseri Anadolu Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

“PİYASADA DA TABLET BULMAK ZOR”

Uzaktan eğitim ile ilgili tablet konusunda Valilik olarak çalıştıklarını söyleyen Vali Günaydın, “Tablet için çalışılıyor, arkadaşlarımız ihtiyaç sahiplerinin tespitini yapıyorlar. Tabi piyasada da tablet bulmak zor, bir kısmının siparişleri verildi, ihtiyaç sahiplerimiz yavaş yavaş veriliyor. Biliyorsunuz şuanda piyasada tablet kalmadı. Bu ay yeni siparişler verildi, gelecek. Kurumlar belirleyecek, sivil toplum örgütlerinin, bizim hazırladığımız tabletleri alacağız, İl Milli Eğitim olsun, kaymakamlıklarımız olsun ihtiyaç sahiplerini tespit edip, tabletlerini takdim edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRK TELEKOM İNTERNET İÇİN ÇALIŞIYOR”

Vali Şehmus Günaydın, bazı köylerde internet çekmediği için yaşanan sıkıntılar ile ilgili de şunları söyledi: “Türk Telekom’u talimatlandırdık, ekipler çalışıyor, bu konuda da incelemeler yapılıyor. Kaymakam arkadaşlarımızın tespitleri doğrultusunda mahallede de internet ihtiyaç olan yerlerde sorunlar giderilmeye çalışılıyor.”

“ADLİYE’DE KUYRUK SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Kamu kurumlarına girişte HES kodunun önemini vurgulayan Vali Günaydın, “HES kodu olmasa pozitif vakalı vatandaş geçtiğimiz günlerde Kayseri Adliyesi’ne giriş yapacaktı ama anında müdahale edildi. Adliye’de de uzun kuyruklar oluşmaması için tedbirlerimizi aldık, yeni cihazlar geldi ve adliyedeki yoğunluğu minimize ettik” dedi.