Piyasalar alt üst oldu - Gram altın bu tarihte 5 bin TL'yi bulacak!

Son zamanlarda kurlarda yaşanan dalgalanmalar sonucu piyasalar alt üst oldu. Gram altın için ise rekor yükseliş için tarih verildi. Gram altın bu tarihte 5 bin TL'yi bulacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Piyasalar alt üst oldu - Gram altın bu tarihte 5 bin TL'yi bulacak!

Geçtiğimiz hafta düşüş gösteren altın fiyatları için uzmanlardan yılsonu tahminleri gelmeye başladı. Gram altının bu tarihte 5 bin TL’yi bulacağı belirtiliyor. İşte detaylar…

Amerikan Merkez Bankası (Fed)’in tarım dışı istihdam verileri ve faiz indirim beklentisi altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olmaya devam ediyor.

2024 yılının başından itibaren savaş beklentisiyle artmaya devam eden altın fiyatlarında yatırımcıların gözü kulağı ekonomistlerin yorumlarında.

Altın fiyatlarıyla ilgili araştırma yapmaya devam ederken, Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı gram altın fiyatlarında yılsonuna kadar ulaşması beklenen 3 bin 500 TL seviyesi hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 

Yazıcı’ya göre, gram altın fiyatları özellikle 2024 senesinin sonlarına doğru 3 bin ila 3 bin 500 TL seviyelerine yerleşecek. Başkan Yazıcı, FED’in son dönemde sinyallerini verdiği faiz indirimi beklentisinin altın piyasalarında fiyatları yukarı yönlü olarak hareketlendirdiğini ifade etti. Yazıcı son dönemlerde artan belirsizliklerin ve savaş beklentisinin altın piyasalarında yarattığı belirsizliğin geçmiş yıllardan daha yüksek seviyede olduğunu açıkladı. 

Altın fiyatları bir anda artacak!

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, Yazıcı altın piyasasında 2024 senesinin sonlarına doğru 3 bin TL seviyelerinde bir yükseliş beklediğini ifade etti. Öte yandan altın fiyatlarının yılsonunda 5 bin liraya ulaşabileceğini tahmin eden Kuyumcular Odası Başkanı, bugüne kadar söylediklerimizin hiçbirinde yanılmadık diyerek piyasalarda beklenen sert yükseliş hakkında yatırımcıları uyardı.

Uzun bir süredir kuyumculuk yapan Başkan Yazıcı, altın fiyatlarının artan jeopolitik gerginliklere örnekler vererek, İran ve İsrail arasında yaşanan savaş beklentisini ve Çin ve Kore’nin de bu gerginliğe dâhil olarak altın fiyatlarının en iyimser rakamla 5 bin TL seviyesine ulaşacağını belirtti.
Piyasalar yeni haftaya hazırlanırken Yazıcı geçmiş dönemlerde yaptığı tahminleri hatırlattı. Yazıcı, geçmişte altın fiyatlarının 2.300-2.400 TL seviyelerine geldiğini ve yılbaşında 2.050 TL civarında olduğunu hatırlattı ve ‘Altının seyri gelecek dönemlerde özellikle yılbaşına yakın 3 bin-3 bin 500 bandını göreceğini ihtimal veriyorum’ dedi. 

Güncel altın fiyatları

8 Eylül Pazar günü alınan son verilere göre, gram altın 2 bin 727 liraya, Çeyrek altın ise 4 bin 404 liradan, 4 bin 364 seviyelerinde işlem görüyor.