Portakallı revani tarifi – Pratik tatlı tarifi
Bu tarifi denemeyen kalmasın. Portakallı revani tatlısının yapımı hem pratik hem de tadı inanılmaz lezzetli İşte tarifimizin detayları…
Revani severlerin yeri ayrıyken bir de portakallı revani severlerin yerini oluşturduk. Hem lezzetli hem pratik, portakallı revani tatlımızı denemeyen kalmasın. İşte tarifimizin hazırlanışı;
Malzemeler;
-4 adet yumurta
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çay bardağı portakal suyu
-1 portakal kabuğu rendesi
-1 su bardağı irmik
-2 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
-1 paket vanilya
Şerbeti için malzemeler;
-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-1 çay bardağı portakal suyu
Yapılışı;
Uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz,
Ardından un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyuyoruz ve bir iki karıştırıp azar azar unu kabartma tozunu katalım çırpıyoruz.
Sonrasında yağlanmış orta boy fırın kabına harcımızı döküyoruz ve 180 derece alt üst ayar fırına veriyoruz,
Şerbeti için uygun bir tencereye su sekeri alalım bir 5 dakika kaynadıktan sonra portakal suyunu ilave ediyoruz, bir 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz,
Kek tamamen oda sıcaklığında soğuk, şerbet sıcak olmalı.
Soğuk revaniye sıcak şerbeti dökelim soğuduktan sonra servis edebiliriz
Herkese şimdiden afiyet olsun.