Pötibör Bisküvili Pratik Pasta Tarifi – Beyaz Çikolatalı Ganaj Tarifi
Nefis pastacı kreması ve beyaz çikolatalı ganajı ile tadına hayran kalacağınız şahane bir lezzet. Pötibör bisküvi ile hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif. Tarifin detayları haberimizde…
Evlerin vazgeçilmezi pötibör bisküvi pastasını sizlere beyaz çikolatalı ganaj tarifiyle hazırladık.
İşte tarifin detayları;
Kreması için;
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 poşet kremşanti
Yarım çay bardağı süt
2 paket petibör bisküvi
Bisküvileri ıslatmak için; 1 su bardağı süt
Ganaj için; 200ml krema 80 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı;
Kremşanti ve yarım çay bardağı sütü kenara ayıralım.
Malzemelerin hepsini uygun bir tencereye alıp karıştırarak ocağa alalım orta ısıda karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirip üzerine streç film kapatıp soğuması için buzdolabına kaldıralım.
Daha sonra krem şanti ve sütü ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım, ardından 30'cm uygun bir kaba bisküviler bitene kadar bisküvileri ıslatıp krema ilave ederek pastamızı tamamlayalım.
Üzeri için kremayı ısıtıp çikolataları ilave edip karıştıralım ve pastamızın üzerine aktarıp düzgünce yaydıktan sonra 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Dilimledikten sonra üzerine dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.