Pratik Çikolata Soslu Kek Tarifi!

Yaz akşamlarında keyifle tüketebileceğiniz. Lezzetli çikolata soslu kek tarifini sizler için derledik.

Pratik Çikolata Soslu Kek Tarifi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuklar tarafından da keyifle tüketilen, yaz akşamlarında çay yanına eşlik ederek ağızları tatlandıran, çikolata soslu kek tarifini sizler için hazırladık.

Çikolatalı Kek yapmak için öncelikle tüm ürünleri karıştırabileceğiniz bir derin hazne olması sizin yararınıza olacaktır. Çikolatalı kek yapmak için malzemeler ise şu şekilde;

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tam yağlı süt (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
30 gram kakao (4 yemek kaşığı)
3 yemek kaşığı ekmeğe sürülen çikolata (nutella – sarelle- çokokrem gibi)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu-
1 paket vanilya

Çikolata soslu kekin hazırlanışı ise şu şekilde;

İlk olarak çikolatalı kek için kek hamurumuzu hazırlamamız gerekmekte. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar hızlıca çırpıcı marifeti ile çırpalım. Üzerine sıvı yağ, süt, sürülebilir çikolata ve kakaoyu ekleyerek tekrar hızlıca çırpmaya devam edelim. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
 Hamurumuzu tereyağı ile yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim bu sırada üzeri için çikolata sosunu hazırlayalım. 
Fırından çıkan ve soğuyan kekimizi kalıptan çıkardıktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz çikolata sosunu bir şırınga marifeti ile şekil vererek sıkalım ve biraz dinlendirelim.

Afiyet olsun