Pratik Damla Tatlısı Tarifi -Az Malzemeli tarifler - Türk Mutfağı

Bugün Kayseri Anadolu Haber olarak, tatlı tutkunlarının favorisi olacak Damla Tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Az malzeme ile lezzet dolu bir deneyime hazır mısınız? Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde bulunabilir.

Pratik Damla Tatlısı Tarifi -Az Malzemeli tarifler - Türk Mutfağı

Evde, kolay ve az malzeme ile tatlı mı yapmak istiyorsunuz? İşte bugün siz değerli takipçilerimize mükemmel bir çözüm sunacağız. Bugün Damla Tatlısı tarifi ile karşınızdayız.

Az malzemeli ve pratik yapımına hazır mısınız? Herkesin evinde kolayca hazırlayabileceği, sadece birkaç basit adımla enfes tatlar elde edebileceği bir tarif sizi bekliyor. Çay ve kahve yanında keyifle tüketebileceğiniz bu tatlı için tarifi ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Malzemeler:

1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt 'Oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yumurta (Orta boy)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)

Bulamak için:

İrmik

Şerbeti için:

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Pratik Damla Tatlısı Tarifi -Az Malzemeli tarifler - Türk Mutfağı

Hazırlanışı:

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbete 2-3 damla limon sıkıp 10 dakika kadar kaynatın, sonra soğumaya alın. Un hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp elinizle karıştırın. Sonrasında unu kontrollü bir şekilde eklemeye başlayın. Hazırladığımız hamura damla şekli verin ve irmiğe bulayarak yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlıları alt üst çevirerek şerbeti iyice çekmesini sağlayın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun! Kayseri Anadolu Haber'i tatlı ve kurabiye tarifleri için takipte kalın... 

Püf Noktası: Soğuk şerbeti, fırından çıkar çıkmaz tatlı ile buluşturursanız, tatlınız kıyır kıyır olacaktır.