Pratik irmikli sütlü tatlı - Türk Mutfağı

Şerbetli ve ağır tatlıları sevmiyorsanız Tatlı yapmak için zamanınız yoksa bu tarifimiz tam size göre. Nefis pratik irmikli sütlü tatlının yapımını sizler için araştırdık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Pratik irmikli sütlü tatlı - Türk Mutfağı

Şerbetli ve ağır tatlıları sevmiyorsanız Tatlı yapmak için zamanınız yoksa bu tarifimiz tam size göre. Canınızın tatlı istediği her anda, mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Sütlü irmik tatlısı hem pratik olması ile hem de diğer şerbetli tatlılara göre hafif olmasından dolayı bundan sonra favori tatlınız olacak.

Pratik irmikli sütlü tatlı nasıl yapılır?
Sütlü İrmik Tatlısı için gereken malzemeler;
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için; Hindistan cevizi

Sütlü İrmik Tatlısının yapım aşaması;
Damaklarda enfes bir tat bırakan sütlü irmik tatlısı tarifimiz için öncelikle derin tenceremizi alalım. İçine soğuk sütü, şekeri ve irmiği koyalım. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Şimdi de tatlımızın yarısını borcama dökelim. Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım. İrmik tatlımız ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirelim. Buzdolabında iyice dinlenen tatlımızı çıkaralım ve dilimleyelim. Servis sırasında üzerine tercihe bağlı ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.