Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

Pratik ve lezzetli olan kapya biberli sos tarifi ile sizlerleyiz. İster kahvaltıda ister 5 çayında tercih edebileceğiniz bu sosu konserve yaparak aylarca taze saklayabilirsiniz. İşte kapya biberli sos tarifi...

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kışlık konserve hazırlıklıkları başladı. Farklı, lezzetli ve pratik bir tarifle de sizlerleyiz. İster kahvaltıda istersenizde 5 çayınızda yer alacak olan bu tarif oldukça pratik ve lezzetli. Üstelik konserve yapıp aylarca taze bir şekilde tüketebilirsiniz. 

Malzemeler 

1 kilo kapya biber

1 su bardağı su 

1 su bardağı sirke 

yarım su bardağı zeytinyağ 

8-9 diş sarımsak 

maydanoz 

1 yemek kaşığı tuz 

Yapılışı

- Kapya biberleri yıkayıp eşit parçalara kesiyoruz.

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

- Tencereye yağı, sirkeyi, suyu koyup ocağı açıyoruz. 

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

- Kaynamaya başlayan sıvı karışıma soyduğumuz ve bir kaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekliyoruz.

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri 

- Biberleri sıvı karışıma döküp 8-9 dakika pişiriyoruz.

 

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

 

- Ocağı kapatıp çok ince kıyılmamış olan maydanozları ekliyoruz 

 

Pratik kapya biberli kahvaltılık tarifi - Türk mutfağı - Konserve tarifleri

- Maydanoz eklediğimiz karışımı karıştırıp sıcakken kavanozlara dolduralım. 

Püf noktalar

- Biberlerin ezik olmamasına dikkat etmeliyiz.

- Biberlerin pişme süresini uzun tutmamalıyız.

- Kavanozlara koyacağımız karışımın kapağını kapatırken kapağa gelen kısmı mutlaka silmeliyiz.

- Kavanoz kapaklarını 2 geri bir sıkı şeklinde kapatırsak doğru biz kapanma olmuş olacaktır. 

Afiyet olsun...