Pratik Kurabiye Tarifi - Saten Kurabiye – Az Malzemeli

Pratik ve şık sunumlu kurabiye arayışında olanlar dikkat, bu tarifimiz sizin için! Evde bulunan malzemelerle hazırlayacağınız 'Saten kurabiye' görsel bir şölen oluşturacak.

Pratik Kurabiye Tarifi - Saten Kurabiye – Az Malzemeli

Az malzemeleri tarifler vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ‘Saten Kurabiye’ ile hem kahve yanlarına hem de sofralarınıza bir görsel şölen oluşturacaksınız.

Kurabiyenin içinde bulunan pudra şekeri kıyır kıyır tadı verirken, benmari usulü erittiğiniz çikolatadan saten görüntüsünü elde edeceksiniz. İşte yapımı çok kolay olan bu kurabiyenin detayları;

Malzemeler;

1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya, kabartma tozu
2 su bardağı un
25 gram kakao
1 yumurta
160 gram margarin
150 gram sütlü çikolata

Hazırlanışı

Un, vanilya, kabartma tozu, pudra şekeri ve kakaoyu karıştıralım. Karışıma oda sıcaklığında bekleyen margarini ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekiller verelim. Şekil verdiğimiz hamurları benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp, fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirelim. Soğuyunca keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!