Pratik Muhallebi Tarifi: Hem Ekonomik Hem Lezzetli – Türk Mutfağı

Evde pratik bir şekilde muhallebi tarifi ile karşınızdayız. Hem pratik, hem de ekonomik muhallebi tarifine ne dersiniz? Mutlaka denemeniz gereken evde kolayca muhallebi hazırlamanın püf noktaları için hazır mıyız? Ayrıntılar Haberimizde…

Pratik Muhallebi Tarifi: Hem Ekonomik Hem Lezzetli – Türk Mutfağı

Daha hızlı, daha ekonomik bir şekilde muhallebi için pratik bir muhallebi tarifiyle karşınızdayız. Pratik Muhallebi Tarifi hem çok kolay malzemelerle hazırlanıyor, hem de damaklarda unutulmaz enfes bir tat bırakıyor.

Muhallebimiz için gerekli malzemeler basit:

1 litre süt
4 yemek kaşığı nişasta (Mısır nişastası kullanabilirsiniz)
1 paket vanilin
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Pratik bir muhallebi Yapılışı:

Öncelikle derin bir tencereye sütü, nişastayı ve şekeri ekleyelim.
Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
Karışım kaynamaya başladığında içerisine tereyağını ve vanilini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Tereyağı eridikten ve karışım kıvamını bulduktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
Karışımı kaselere veya istediğiniz bir kalıba dökün ve soğumasını bekleyin.
Muhallebi oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın ve birkaç saat (genellikle 2-3 saat) bekletin.
En önemli püf noktası ise karışımı sürekli karıştırarak pişirmek, bu sayede topaklaşma önlenmiş olur. 
Muhallebiniz soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirebilir ve servis edebilirsiniz, fakat bu tarifte sınır yok! Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle…