Pratik sütlü kurabiye nasıl yapılır-pratik kurabiye tarifi-Türk Mutfağı

Çay keyfi yaparken yanında tüketmek isteyeceğiniz nefis lezzetli sütlü kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif favoriniz olacak. Pratik bir şekilde hazırlayacağınız sütlü kurabiye tarifine gelin hep birlikte bakalım.

Pratik sütlü kurabiye nasıl yapılır-pratik kurabiye tarifi-Türk Mutfağı

 Çay keyfi yaparken yanında tüketmek isteyeceğiniz nefis lezzetli sütlü kurabiye tarifi ile karşınızdayız.  Bu kolay ve pratik tarif, yalnızca 20 dakikada yumuşacık ve lezzetli kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bu tarif sizin ve misafirleriniz favoriniz olacak. Canınız lezzetli bir kurabiye mi istedi hemen çay demlenene kadar kısa sürede hazırlayabileceksiniz. Sütlü kurabiye tarifini sizler için araştırdık.

Sütlü kurabiye için gereken malzemeler,

Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı süt
1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 paket vanilya
3 su bardağı un
Üzeri için,
Yumurta akı
ceviz kırığı

Sütlü kurabiyenin yapım aşaması,

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu az az ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım. Bugün de sütlü kurabiye tarifi ile karşınızdaydık başka bir lezzet turunda görüşmek üzere deneyen herkese afiyet olsun