Pratik Tatlı Tarifi - Muhallebili Kek - Türk Mutfağı

Ev yapımı muhallebili kek tarifi ile misafirlerinize enfes bir tatlı ikramında bulunun. Kolay ve pratik tatlı tarifi arayanlar için ideal bir seçenek. Pratik tatlı yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Pratik Tatlı Tarifi - Muhallebili Kek - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Hızlı ve Kolay: Ev Yapımı Muhallebi Kek Tarifi ile karşınızdayız.

Evde kolayca ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız bir tatlı tarifi. Pratik tatlı tariflerinden biri olan ev yapımı muhallebili kek tam size göre. İşte adım adım muhallebili kek tarifi:

Malzemeler,

3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Kek İçin,

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı,

Kullanarak kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağ ve garnitür eklemeye devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına yerleştirin ve önceden hazırlayın. 180 derece sıcaklıkta 25-30 dakika pişirin.
Kek pişirirken muhallebiyi hazırlayabiliriz. Muhallebi için uygun büyüklükte bir tencere içine süt, un, ardından toz şekeri alın. Topaklanma kalmayana kadar malzemeleri karıştırmaya devam edin.
Kekinizin çıkışının tadını çıkarın ve muhallebiyi üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar beklet ve ardından buzdolabına kaldır.
Birkaç saat sonra muhallebi kekiniz servise hazır! Pratik tatlı tariflerimizle evde tatlı yapımı artık çok daha kolay. Bu kolay tatlı tarifi ile lezzetli bir muhallebi kek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!