Pratik Un Kurabiyesi Tarifi - Kurabiye Yapımı - Türk Mutfağı

Hızlı ve pratik un kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Kendinizi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi tatlandırın. Sadece birkaç malzeme ile lezzetli kurabiyeler yapın. Kolay un kurabiyesi tarifi burada!

Pratik Un Kurabiyesi Tarifi - Kurabiye Yapımı - Türk Mutfağı

Lezzetli kurabiyeleri hızlıca yapmak isteyenler için pratik un kurabiyesi tarifimiz ile karşınızdayız. Kendinizi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi tatlandırın.Bu nefis kurabiyeleri yapmak için sadece birkaç malzeme ve kısa bir süre yeterli. İşte pratik un kurabiyesi tarifimiz:

Un Kurabiyesi Malzemeleri,

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
4 su bardağı un
Üzeri için pudra şekeri

Un Kurabiyesi Yapılışı,

Önceden fırını 180 dereceye ayarlayın.
Bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağ, vanilin şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar altın rengi olana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.Bu pratik un kurabiyesi tarifi ile kısa sürede harika lezzetler hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olmaya aday! Türk Mutfağının başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun!

Not: Kurabiye hamurunun içerisine kakao eklerseniz, kakaolu un kurabiyesi elde edebilirsiniz.