Pratik üzümlü kek tarifi - Kolay Tarifler - Türk Mutfağı
Bugün siz değerli okuyucularımıza Evde Pratik üzümlü kek tarifini vereceğiz. Daha önce denenmiş ve büyük beğeni almış üzümlü kek tarifi ile mutfakta enfes bir sunum yapın! Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarife, tüm aile ve misafirlerinize sürpriz hazırlayın.. Kayseri Anadolu Haber Gazetesi olarak hazırladığımız bu enfes lezzeti, Kayseri haberinde bulabilirsiniz.
Bugün, mükemmel bir üzümlü kek yapmak ister misiniz?
Lezzetli ve yumuşacık bir kek için en iyi üzümlü kek tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Evde kolay ve pratik bu basit tarif, herkesin bayılacağı harika bir tatlı olacağından şüpheniz olmasın.
Kolaylıkla yapacağınız bu üzümlü kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezlerinden biri olacak. Bu hafif, lezzetli ve yumuşacık kek tarifini, en iyi malzemelerle, en iyi sonucu verecek şekilde siz değerli okuyucularımız için hazırladık.
Kayseri Anadolu Haber Gazetesi olarak hazırladığımız bu enfes lezzeti, Kayseri haberinde bulabilirsiniz.
Üzümlü kek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Lafı çok fazla uzatmadan tarifine geçelim.
Üzümlü Kek Tarifi için Malzemeler,
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı şu şekilde,
İlk olarak kuru üzümler, bir süreliğine ılık suda bekletilir.
Yumurta ve şeker, derin bir karışım kullanılanda köpük köpük olana kadar çırpılır.
Sıvı yağ, süt eklenir ve toplanır.
Üzerine elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ilavesi çırpılır.
Suyunu süzdüğünüz üzümler eklenip, spatula ile toplanır.
Kek hamuru, yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökülür.
Fırın sıcaklığı 180 – 200 derecelik olmalı, üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen keki bir süre soğumaya bırakın. Ardından dilimlenip servis edilir. Bu harika üzümlü kek tarifini denediğinizde lezzetini beğeneceğinizi umuyoruz, başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle…
(Bu tarika tarif, en az üzümlü kurabiye kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz)