Pratik ve Lezzetli: 5 Dakika Kurabiyesi Tarifi  - Türk Mutfağı

İşte Türk mutfağının pratik lezzetlerinden biri olan 5 dakikalık kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifimiz 10-12 kişilik olacak. Bu tarif, tereyağı, pudra şekeri ve fındık kırığı gibi malzemelerden yapılır. Ayrıntılar haberimizde!

Pratik ve Lezzetli: 5 Dakika Kurabiyesi Tarifi  - Türk Mutfağı

Türk mutfağının pratik ve lezzetli bir atıştırmalığı olan ‘5 Dakika Kurabiyesi’ tarifiyle karşınızdayız. Bu tarifimiz 10-12 kişilik, sadece 10 dakikalık bir hazırlık ve toplamda 20 dakikalık pişirme süresi ile hem kolay, hem de pratik 5 dakika kurabiyesiyle Türk mutfağının enfes lezzet turunun detayları…

5 Dakika Kurabiyesi Malzemeleri:
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı (akı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)

Üzeri İçin :
1 çay bardağı fındık kırığı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yumurta akı

5 Dakika Kurabiyesi Yapılışı:
İlk olarak, odadaki sıcaklığında yumurta, tereyağı, pudra şekeri iyice yoğuralım.
Daha sonra, un ve kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun.
Ayrı bir kabın içinde fındık kırığı ile şekeri karıştırın.
Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve önce yumurta akına, ardından kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayın.
Kurabiyelerinizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin ve aralıklarla 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika, hafif kızarana kadar pişirin. 
Bu hızlı ve pratik kurabiye tarifiyle çay saatlerinizi veya misafirlerinizi şımartabilirsiniz. 5 dakikada hazırlanan bu lezzetli kurabiyeler, herkesin favorisi olacak.

5 Dakika Kurabiyesi Püf Noktaları :
Kullandığınız margarin ya da tereyağının oda sıcaklığı olmasına dikkat edin. 
Un, kontrollü bir şekilde yavaş yavaş eklemeli ve elinizdeki hamurun kulak memesi kıvamında olduğundan emin olun.
Fırının ısısını ve pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız. Türk mutfağının başka bir lezzet turunda daha görüşmek üzere, afiyet olsun.