Pratik ve Lezzetli Çikolatalı sufle Tatlı Tarifi – Türk Mutfağı

Kolay yapımı ve muhteşem tadıyla çikolatalı sufle ile karşınızdayız. Evde pratik çikolatalı sufle yapımını sizler için araştırdık. Yumuşacık çikolatalı suflelerin eşsiz lezzeti, tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi olmaya aday! Bu nefis tarifle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzet şölenine davet etmeye hazır olun. Çikolatalı sufle nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Pratik ve Lezzetli Çikolatalı sufle Tatlı Tarifi – Türk Mutfağı

Kolay yapımı ve muhteşem tadıyla çikolatalı sufle ile karşınızdayız. Evde pratik çikolatalı sufle yapımını sizler için araştırdık. Sufle, akışkan çikolatası ve lezzetiyle dünyanın en popüler tatlılarından biridir. Pişirirken evinizi muhteşem bir kokuya bürüyecek Sufle yapmak, ilk başta zor gibi görünse de, adım adım ilerleyerek evde de kolayca yapılabilir.

Pratik ve Lezzetli Çikolatalı sufle Tatlı Tarifi – Türk Mutfağı
Çikolatalı Sufle için gereken malzemeler,
100 gram çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Bir çimdik tuz
Pudra şekeri (servis için)
Çikolatalı sufle’nin yapım aşaması,
Sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelinceye kadar ocakta tutun. Daha sonra süte çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alın. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra çikolatalı süt karışımını üzerine ilave edin ve toz şekeri ekleyerek sürekli olarak karıştırın. Karışıma yumurta sarılarını ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak ocaktan alın. Karışımı soğumaya bırakın. Derin bir kâsede yumurta beyazlarını bir çimdik tuz ile birlikte kâseyi ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın. Daha sonra çikolatalı karışım ile köpük haline gelmiş yumurta aklarını spatula yardımıyla dikkatlice birleştirin. Yağlanmış ve kakao ile kaplanmış sufle kaplarına harcı bölüştürün. Kapları tam doldurmayın. Daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Sufleler kabardığında ve kenarları hafifçe kızardığında fırından çıkarın. Suflelerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İpucu: Suflelerin fırında kabarmasını sağlamak için kaplarınızı önceden yağlayıp kakao ile kaplayarak hazırlayabilirsiniz.