Pratik ve Lezzetli Kabak Çiçeği Dolması- Türk Mutfağı

Hemen hemen her gün bugün ne yapsam, kolay ve pratik hangi yemek yapılır? Bu sorulara pek çok kadın kafa yormaktadır. Pratik ve lezzetli olan kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Sizler için bugün bu sevilen tarifi hazırladık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Pratik ve Lezzetli Kabak Çiçeği Dolması- Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün yapması kolay ve pratik kabak çiçeği dolması tarifiyle karşınızdayız. Özellikle ev hanımları hemen hemen her gün bugün ne yapsam hangi yemeği pişirsem diye düşünüyor. Lezzetli ve basit bir tarif olan kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Tarifin püf noktalarını siz değerli okuyucularımız için hazırladık.

Kabak çiçeği dolması malzemeleri (4 kişilik porsiyon için)
4 kişiye yetecek şekilde kabak çiçeği
İç harcı için
1 çay bardağı kırma pirinç 
1 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Çay kaşığı ucu ile pul biber, kimyon, nane, tuz.
Kabak çiçeği dolması yapılışı
1-Soğanları doğradıktan sonra kısık ateşte soğan ve salçayı birkaç dakika kavurun.
2- İçerisine pirinç ve bulgur ilave edip en son baharatları atıp 2-3 dakika kavurun.
3- Temizlediğiniz çiçeğe göz kararı harçtan koyup kapatın.
4-Tencereye dizin, üzerine göz kararı su ekleyin, üzerine biraz tuz ve bir tatlı kaşığı zeytin yağ veya ay çiçek yağı dökün.

Pişmeye başladığında ocağın altını kısarak pişirmeye devam edin. Piştikten sonra yarım saat dinlendirin. Daha sonra servis yapabilirsiniz. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere, afiyet olsun.