Pratik ve lezzetli kurabiye tarifi – Kavala kurabiyesi

Edirne iline ait kavala kurabiyesini evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Kavala kurabiyesi, kıyır kıyır dokusu ve lezzetli tadı ile herkesi kendine hayran bırakıyor. İşte en kolay Kavala kurabiyesi tarifi…

Pratik ve lezzetli kurabiye tarifi – Kavala kurabiyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kavala kurabiyesini evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Kavala kurabiyesi tarihçesi en derin kurabiye olarak biliniyor. İsmini Yunanistan’ın Kavala şehrinden alıyor. Ancak tarif Osmanlı Mutfağından geldiği biliniyor. Kıyır kıyır dokusuyla sizi mest edecek olan bu kurabiye misafirlerinizle birlikte çay ve kahve saatlerinde tüketebilirsiniz. Kavala kurabiyesinin yapımı ise şöyle…

Malzemeler

1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çiğ badem

Yapılışı: Tereyağı ve pudra şekerini mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayın. Kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın. Hamurunuza yarım ay şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine bol pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.