Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Kadayıflı revani tatlısı – Türk Mutfağı
Evinizde pratik ve lezzetli ama farklı bir şerbetli tatlı yapmak istiyorsanız, Türk Mutfağının meşhur lezzetlerinden kadayıflı revani tatlısı tam size göre. Geçmişten günümüze kadar gelen revaninin farklı çeşitleri bulunuyor. Ancak en çok tercih edileni ve pratik olanı kadayıflı olanıdır. Kadayıflı revani tatlısı tarifinin detaylarına sitemizden erişebilirsiniz.
Pratik, lezzetli ve Türk Mutfağının meşhur tatlısı revaniyi kadayıf ile denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre… Kadayıf ve revaninin enfes uyumu bu tatlı tarifinde yakalayabilirsiniz. Şerbetli tatlılar arasında yapması en kolay ve lezzetli olan revani, Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Osmanlı Mutfağında görevli aşçıların icadı olan bu tatlıyı üstüne kadayıf ekleyerek farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. İşte, kadayıflı revani tatlısının yapılışı…
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı: Bir tencereye su ve toz şekeri koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye kek harcını dökün. Üzerine kavrulmuş kadayıf serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkan revaniyi soğumuş şerbete batırın. Afiyet olsun.