Pratik ve lezzetli tatlı tarifi - Kremalı fırın sütlaç - Türk Mutfağı

Pratik, lezzetli ve Türk Mutfağının meşhur sütlü tatlısı sütlacı kremalı denediniz mi? Hem kolay yapımıyla hem de yumuşak kıvamıyla dikkat çeken bu tatlıyı misafirlerinize gönü rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Kremalı fırın sütlacı tarifinin detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli tatlı tarifi - Kremalı fırın sütlaç - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Mutafğının meşhur tatlısı sütlacı, içerisine krema katarak, pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Sütlaç, ilk olarak 15. yy.'da yapılmıştır. Midesinden rahatsızlanan bir kişiye pirinç, süt ve şeker karışımıyla yedirerek ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu tatlı tıbbi kitaplarda da adı geçer. Sütlaç tatlısı günümüzde fırında yapılarak da çok tercih ediliyor. İçerisine belirli miktarda krema ekleyerek daha güzel tat ve kıvam elde edebilirsiniz. İşte, kremalı fırın sütlaç tarifinin yapımı...

Malzemeler

1 litre süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Yapılışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Ayrı bir tencerede sütü ve şekeri kaynatın. Kaynayan süte pirinci ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Bir kasede nişastayı ve vanilyayı karıştırın. Kaynayan sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Nişastalı karışımı tekrar süte ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynayan süte kremayı ekleyin ve karıştırın. Fırın kabına dökün ve üzerini eşit olarak yayın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.