Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Muhallebili havuç tatlısı

Evinizde fazla havuç varsa pratik ve lezzetli bir tarif olan muhallebili havuç tatlısını tercih edebilirsiniz. Bu tatlının en önemli özelliği sadece 10 dakika içinde hazırlanıyor olmasıdır. Görüntüsüyle ve tadıyla tatlı saatlerinizi süsleyecek olan havuç tatlısının detaylarına sitemizden erişebilirsiniz.

Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Muhallebili havuç tatlısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sadece 10 dakika içinde hazırlanabilen pratik ve lezzetli bir tatlı olan muhallebili havuç tatlısı tarifi enfes tadıyla en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. Muhteşem görüntüsüyle misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz. Ayrıca üzerine ilave edeceğiniz muhallebi ile çok farklı bir tat ortaya çıkıyor. 10 dakikada hazırlayacağınız havuç tatlısının yapımı işte şöyle...

Malzemeler

4 adet orta boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz 
Hindistan cevizi 

Muhallebisi için

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

Yapılışı: Havuçları rendeleyip bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri ekleyip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen havuçların üzerine bisküvi parçalarını ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Muhallebiyi hazırlamak için süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinin kıvamını alınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Borcama havuçlu karışımı yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebili havuç tatlısını buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf noktası: Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmasını önlemek için önemlidir. Muhallebinin kıvamını anlamak için bir kaşık muhallebiyi bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kaşıktan kayarak düşüyorsa kıvamı olmuş demektir. Muhallebiyi havuçlu karışımın üzerine döktükten sonra üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırırsanız, muhallebinin üzerinin kabuk tutmasını önleyebilirsiniz. Muhallebili havuç tatlısını dilerseniz farklı malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, ceviz yerine fındık veya badem kullanabilirsiniz. Ayrıca, muhallebiye çikolata parçacıkları veya renkli meyveler de ekleyebilirsiniz.