Pratik ve lezzetli tatlı tarifi- Trileçe tatlısı
Trileçe tatlısı, sütlü tatlılar arasından en zor olanı gibi görünse de, pratik ve lezzetli bir şekilde evinizde yapabilirsiniz. Orijinal halini hiç aratmayan bu tatlı günümüzde en çok tercih edilen tatlılardan biri olarak yerini alıyor. Trileçe tatlısının detayları işte şöyle…
Trileçe tatlısı, sütlü tatlılar arasından en zor olanı gibi görünse de, pratik ve lezzetli bir şekilde evinizde yapabilirsiniz. Trileçe, süt, şeker ve krema ile ıslatılan ve üzerine krem şanti ile süslenen bir tatlı türü olmakla birlikte, İspanyolca üç süt anlamına geliyor. Anavatanı Filipinler olarak biliniyor.1990'lı yıllarda Türkiye'de popüler hale gelen trileçe, şimdi ise birçok ülkede sevilerek yapılan bir tatlı olarak yerini alıyor. İşte trileçe tatlısının tarifi...
Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
1 paket krem şanti
Yapılışı: Öncelikle kek için yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatulayla karıştırın. Karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kek piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ayrı bir kapta sütü, toz şekeri ve kremayı karıştırın. Keki sütlü karışımla iyice ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Servis yapmadan önce üzerine krem şanti ile süsleyin. Afiyet olsun.