Pratik ve lezzetli tatlı tarifi – Yalancı tavukgöğsü tarifi – Türk Mutfağı
Türk Mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan tavukgöğsü tatlısını evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Büyük küçük herkesin sevdiği bir tatlı olan tavukgöğsü tatlısının püf noktaları ve yapımına sitemizden erişebilirsiniz.
Türk Mutfağının enfes tatlısı tavukgöğsü tatlısını evinizde pratik ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Orjinal tavukgöğsü tatlısının içinde haşlanmış tavuk göğsü bulunuyor ancak daha kısa ve pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız içine tavuk koymadan da tatlınızı hazırlayabilirsiniz. Tavukgöğsü tatlısı Romalılardan Osmanlıya kadar gelmiştir. İşte püf noktalarıyla Tavukgöğsü tatlısı tarifi...
Tavuk göğsü tatlısı, süt, un, şeker ve vanilya ile yapılan, kıvamlı ve hafif bir sütlü tatlı türüdür. Hazırlaması oldukça kolay ve kısa süren bu tatlı, özellikle misafirlerinize ikram etmek için idealdir.
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için: Tarçın
Yapılışı: Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika kavurun. Ununuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Süt ekledikten sonra şeker ve vanilyayı da ekleyip, ara ara karıştırarak pişirin. Tatlınız koyulaşıp, kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan tatlınızı servis kaselerine alın ve üzerine tarçın serperek servis edin.