Pratik ve lezzetli tatlı tarifleri - Fındıklı un helvası tarifi – Türk Mutfağı
Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan, herkesin evinde pratik ve lezzetli bir şekilde yaptığı un helvasına küçük bir yaparak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. 13. yüzyıldan günümüze kadar gelen un helvasına fındık ekleyerek daha farklı bir tat elde edebilirsiniz. İşte fındıklı un helvası tatlısının detayları…
Türk Mutfağının meşhur tatlısı un helvasına fındık ekleyerek pratik ve lezzetli bir tatlı elde edebilirsiniz. Un helvası bir özelliği ise 13. yüzyılda Edirne Osmanlı Mutfağı sıkça yapılıyordu. Askerleri sefere gönderirken ve sefer dönüşü yapılan bir tatlı olarak kayıtlara geçmiştir. Günümüzde ise içine fındık eklenerek daha güzel bir tat ile karşımıza çıkıyor. İşte püf noktalarıyla fındıklı un helvası tarifi;
Malzemeler
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
50 gr margarin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı fındık
Yapılışı: Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Ayrı bir tencerede tereyağını ve margarini eritin. Fındıkları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Un pembeleşince üzerine kaynattığınız şerbeti ekleyin. Şerbeti çekene kadar karıştırın. Helva ılıkken servis yapın.
Püf noktası: Unu çok fazla kavurmayın, aksi takdirde acılaşabilir. Şerbeti ilave ettikten sonra helvayı sürekli karıştırın, aksi takdirde dibi tutabilir. Helva ılıkken servis edin, aksi takdirde sertleşebilir.