Prof. Dr. Aydın yazdı: İşte Atatürk'ün Anadolu'da bilinmeyen hikayesi!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın, bu hafta yazdığı köşe yazısında Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'da pek bilinmeyen anısını anlattı. Aydın bu anıdan yola çıkarak CHP'nin son dönemdeki performansına dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Prof. Dr. Aydın yazdı: İşte Atatürk'ün Anadolu'da bilinmeyen hikayesi!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın, Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadele dönemindeki bir anısını kaleme alarak günümüz medya siyaset ilişkisi ve partilere dikkat çeker.

Aydın'ın yazısına göre, 1923 yılında Cumhuriyet ilan edilmeden Atatürk Konya'da Süreyya Sami Berkem'den yeni bir gazete çıkarmasını istedi ve ''Halk'' gazetesinin masraflarını karşıladı.

Aydın, köşe yazısında bu anının devamını anlatarak CHP eksenli medya-siyaset ilişkisinin laboratuvar denemelerinden biri olduğunu yazdı.

Prof. Dr. Aydın yazdı: İşte Atatürk'ün Anadolu'da bilinmeyen hikayesi!

Aydın, ''Günümüzün ılık siyasi atmosferinde, parti üst yönetimiyle, ilişkili gazeteci ve entelektüeller arasındaki görüş ve vizyon farklılıklarını görünce Cumhuriyet’in ilânından kısa bir süre önce gerçekleşen bu olayı tekrar ele alma gereği duydum.'' ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bilinmeyen anısının detaylarını Prof. Dr. Aydın'ın kaleminden okumak için tıklayın....