Prof. Dr. Aydın yazdı: Türkiye Karanlık Ağızdan Kurtulmalı!

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Hakan Aydın, bu hafta yazdığı köşe yazısında Türkiye'de din hakkında yapılan tartışmaların ve eleştirilerin nasıl ele alındığını eleştirdi. Aydın, 'Türkiye artık bu yobazlıktan, karanlık ağızdan kurtulmalı' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Prof. Dr. Aydın yazdı: Türkiye Karanlık Ağızdan Kurtulmalı!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ‘Gazi Basın’ın Kurtuluş Manşetleri ve Haberler’ başlıklı bir köşe yazısını okurlarıyla paylaştı. Aydın Haber7.com'da yer alan köşe yazısında, dini değerlerin yanlış ve çarpık bir şekilde sunulmasını, bu konuda yetkin olmayan insanların konuşmalarını ve ifade özgürlüğünün din üzerinden kötüye kullanılmasını eleştirdi. Aydın ifadelerine başlarken, ‘Türkiye artık bu yobazlıktan, karanlık ağızdan kurtulmalı’ dedi.

Türkiye’de din hakkında konuşan insanların çoğunun yeterli eğitim ve uzmanlık kriterlerine sahip olmamasına rağmen kendilerini bu konuda yetkin gördüklerini eleştiren Aydın, ‘Türkiye’de ifade özgürlüğünün ifade alanı, Batı demokrasilerinden biraz daha dar çerçevede. Sadece Peygamber ve İslâm Medeniyeti ile sınırlı. Hz. Peygamber ve İslâm serbest bölge yani. İstediğinizi konuşabilirsiniz. Kur’an’a henüz gelmedik. Hakikatleri 1400 yıl öncesine ait diye sorgulayanlar, aynı döneme ilişkin uyduruları gerçekmiş gibi sunuyor, dört elle sarılarak... Gülünç. Mahşer çok eğlenceli olacak’ dedi. 

Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ…