Prof. Dr. Görür 'den Flaş Açıklamalar!

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden önemli uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Prof. Dr. Görür 'den Flaş Açıklamalar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden önemli uyarılarda bulundu. Görür, depremin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır. Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün.’

Prof. Dr. Görür 'den Flaş Açıklamalar!

Görür, deprem dirençli ülkelerde meydana gelen depremlerde çok az kişinin hayatını kaybettiğini, ancak Türkiye'de bu sayıların çok yüksek olduğunu belirtti. ‘Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olup elbirliği ile çalışırsak bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor, bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün. Sevgiyle,’ diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün bu uyarıları, depreme karşı alınması gereken önlemler ve toplumun bilinçlendirilmesi konusundaki önemli mesajlar içeriyor.